keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kääntösillan kautta Meganisiin

1.8.2018 Preveza Marina - Meganisi (Port Atheni), 21 nm

Hennalla ja Jukalla oli myös paluulento Prevezasta, joten ajattelimme tehdä lenkin etelään Lefkasin ja Meganisin saarille ennen pohjoiseen suuntaamista. Tuulta oli vähän, joten emme lähteneet kiertämään Lefkasin saarta kokonaan, vaan oikaisimme kanavan kautta mantereen ja Lefkasin välistä. Kanavassa on tasatunnein aukeava kääntösilta, jonka edustalla olimme kolmen aikaan odottelemassa. Paitsi että klo 13 ja 15 silta ei aukea, eikä tästä kreikkalaisittain ollut luonnollisestikaan mitään mainintaa sillan luona olevassa kyltissä. Siltavahtia ei myöskään tuntunut juuri kiinnostavan sillan edustalle kertyvä venemäärä, eikä hän hätäillyt radiopuheluilla esitettyihin kysymyksiin vastaamisessa.

Uima- ja evästauon jälkeen silta aukesi, ja pääsimme jatkamaan matkaa. Ankkuroiduimme mukavasti Meganisin Port Atheni -poukamaan parinkymmenen muun veneen kanssa. Miljöö oli kohdillaan, mutta tekniikka tuotti harmaita hiuksia. Ankkuripeli tuntui olevan totaalisesti jumissa, ja tuliterien akkujen jännite suorastaan romahti jos niitä vähänkin kuormitti. Sen lisäksi ettei jääkaappi toiminut yöllä, ongelmat stressasivat oikein kunnolla: ongelmien syystä ei ollut tietoa, joten ei myöskään ollut tietoa miten ne voisi korjata.

Veneitä odottamassa kääntösillan aukeamista

Lähellä Meganisi, taustalla Lefkas

Vesistönylitysnäytös

Brittiläisen moottoriveneen oli vaikea uskoa ettei siihen kannata laskea ankkuria, ei "vaikka jäisi vain tunniksi". Ja ristiinhän ne ankkurit menivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti