sunnuntai 5. elokuuta 2018

Rantautumisnäytös Sivotassa

2.8.2018 Meganisi (Port Atheni) - Lefkas (Ormos Sivota), 12 nm
3.8.2018 Lefkas (Ormos Sivota) - Meganisi (Ormos Kapali), 11 nm
5.8.2018 Meganisi (Ormos Kapali) - Lefkas Marina, 11 nm

Seuraavana päivänä jatkoimme Lefkasiin Sivota-poukamaan, jossa kiinnityimme 12Gods -ravintolan laituriin. Pian saapumisen jälkeen saimme seurata melkoista näytöstä, kun laituriin saapui kymmenkunta Neilson-firman kimppapurjehduksen eli flotillan venettä. Ensin tuli firman työntekijöiden (3 nuorta miestä) vene, ja nämä sitten kutsuivat muut veneet radiopuhelimella yksitellen paikalle ja avustivat tulijoita kiinnittymisessä. Ja apua todella tarvittiin. Välillä huvitti ja välillä jännitti kun seurasimme ehtiikö kippari kääntää veneen ajoissa (ehti), osuuko veneen keula toisen kylkeen (osui), pitääkö kiinnitysköysi (ei), kestääkö kipparin hermot (ei), riittääkö henkilökunnan kärsivällisyys (riitti) ja osuuko meidän veneeseen (ei ihan). Illalla kuulimme laiturilla yhden kipparin kertovan toiselle reissun kolme tärkeintä sanaa: "Not my boat".

Seuraavana päivänä suuntasimme takaisin Meganisille, josta löysimme mukavan ja lähes tyhjän poukaman. Keskimäärin näillä seuduilla on tähän aikaan vuodesta aina seuraa, kun Keski-Euroopassa on lomakausi parhaimmillaan. Ankkuroiduimme poukaman perälle tukevasti kahdella takaköydellä, ja totesimme tyytyväisinä puolivahingossa vallanneemme sen itsellemme. Kun palasimme illallisreissulta läheisestä kylästä meitä odotti yllätys: kolme brittivenettä oli kiinnittynyt ympärillemme, ja rannalla oli kunnon grillijuhlat käynnissä!

Hennan ja Jukan paluulento lähestyi, ja päätimme mennä yöksi Lefkasin marinaan. Sieltä pääsee kätevästi bussilla Prevezan kentälle, ja toivoin että isosta marinasta löytyisi apua toimimattomaan ankkuripeliin ja akkuihin. Jukka oli tehokkaasti toiminut ankkuripelinä, mutta nyt hänen palatessaan Suomeen pitäisi saada konevoimaa tilalle.

Sivota

Poukaman "valtaus" kahdella takaköydellä

Aamujumppa

Puolen tunnin kävelymatkan päässä oli Vathi-niminen kylä

Takaisin tullessa olimme saaneet kolme brittivenettä kavereiksi

Muillakin oli kaksi takaköyttä

Jukka sai ankkuripelin irti, ei ihme että oli jumissa. Jukan sanoin "kannattaa alkaa kerätä rahastoa uutta ankkuripeliä varten"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti