perjantai 17. elokuuta 2018

Poukamasta toiseen

14.8.2018 Paxoi (Ormos Lakka) - Mourtos (Monastery Bay), 11 nm
15.8.2018 Mourtos (Monastery Bay) - Ormiskos Valtou, 9 nm
17.8.2018 Ormiskos Valtou - Corfu (Ormos Garitsas), 13 nm

Paxoilta matka jatkui mantereen puolelle Mourtosin lähelle ankkuriin, jonka jälkeen oli pakko tehdä muutaman tunnin visiitti Mourtosin satamaan täydentämään vesitankit sekä ruokavarastot ennen seuraavaa poukamaa. Poukamaelämässä on puolensa, kun saa olla omassa rauhassa ja pääsee veneestä suoraan uimaan silloin kun mieli tekee tai lämpötila kohoaa liian tukalaksi. Satama-altaissa vesi on yleensä niin likaista, ettei niissä tee mieli uida.

Igoumenitsan lähellä oleva Ormiskos Valtou on mielenkiintoinen poukama. Vesi on siellä melko sameaa ja kaloja paljon. Illalla kalat intoutuvat hyppimään, ja isoja vonkaleita hyppii korkealle ilmaan vähän väliä. Siitä huolimatta kalaonni oli huono, kalat vain pomppivat akuankkamaisesti veneen ympärillä tarttumatta syöttiin.

Seuraava miehistönvaihto oli logistisesti hiukan hankala, sillä emme olleet edenneet ihan alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Nykyisellä miehistöllä oli lennot Corfulta perjantai-iltana, ja seuraava miehistö saapuisi jo seuraavana päivänä Dubrovnikiin, jonne on linnuntietä matkaa noin 200 mailia. Jätimme Ullan siskon kaverinsa kanssa Corfuun perjantaina, ja jatkoimme saman tien matkaa pohjoiseen kohti Albaniaa. Ajatus oli, että seuraava miehistö tulisi Dubrovnikista bussilla johonkin Albanian kaupungeista ja ottaisimme heidät sieltä kyytiin.

Ensimmäiset delfiinit tälle kesälle! Taustalla Mourtos. 
Ajatus kylmästä kolasta sai Paulan ja Riikan liikkeelle


Monastery Bay Mourtosin edustalla

Ormiskos Valtou ja kesän ensimmäinen sadekuuro

Ormiskos Valtou. Mano ensimmäinen vene oikealta.

Parinkymmenen kilometrin juoksulenkki Igoumenitsaan kuumassa auringonpaisteessa vaati kaksi jäätelötaukoa.

s/y A, venäläisen oligarkin rakennuttama kallis (ja ruma?) purjelaiva. Alus on maksanut yli 400 miljoonaa euroa eli noin parin jumbojetin verran.

s/y A näyttää enemmän sota-alukselta kuin purjelaivalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti