lauantai 11. elokuuta 2018

Huoltotauko ennen seuraavan miehistön tuloa

6.8.2018 Lefkas Marina - Preveza, 8 nm

Lefkasista ei löytynyt apua ankkuripeliin eikä akkuihin, joten päätimme jatkaa Cleopatra Marinaan kokeilemaan onnea. Edellisen talven kokemukset sieltä olivat positiivisia, marinan venetarvikekaupan valikoima laaja ja hinnatkin kohtuulliset.

Esittelin irrotettua ankkuripeliä marinan huollolle, mutta he eivät innostuneet korjausajatuksesta. Ihan ymmärrettävää etteivät haluaisi ottaa vastuulleen vanhaa laitetta, jonka toimintaan saamisesta ei ollut takeita. Lupasivat kuitenkin seuraavana päivänä katsoa sitä tarkemmin.

Mietimme illalla asiaa ja tulimme lopulta siihen tulokseen, että parempi ostaa ja asennuttaa tässä vaiheessa kokonaan uusi ankkuripeli. Vaikka vanhan saisi toimimaan, olisi siihen pakko tilata melkoinen määrä varaosia, joiden toimitusajasta ja hinnasta ei ollut tietoa. Sekä aikataulu että korjauskustannukset olivat hyvin epäselviä ja vaikea tietää kuinka pitkään korjattu laite enää toimisi. Uuden ankkuripelin marinan kauppa sen sijaan lupasi jo tilausta seuraavaksi päiväksi.

Ankkuripelin asennusta odottaessa teimme pyöräretken takaisin Lefkasiin. Hankimme sieltä edellisellä viikolla sitloodaan tyynyjä, joita olisi jälkikäteen ajatellen voinut olla useampikin ja haimme niitä nyt muutaman lisää.

Akkuihin en kysynyt apua Cleopatra Marinasta, sillä tässä vaiheessa oli selvinnyt ettei vika ehkä olekaan uusissa akuissa vaan jossain muualla. Asensin nimittäin uudet järeät kaapelit akuilta suoraan jääkaapille, mikä pienensi merkittävästi kaapelin aiheuttamaa jännitehäviötä. Nyt jääkaappi pysyi päällä läpi yön, vaikka akkujen jännite laski epätavallisen alas ennen kuin tasaantui. Vaatii lisäselvittelyä...

Uuden ankkuripelin asennuksen valmistuttua siirryimme poukaman toiselle laidalle Prevezan kaupungin eteen ankkuriin vastaanottamaan seuraavan miehistön. Ullan sisko kaverinsa kanssa lentäisi seuraavana päivänä Ateenaan, mistä he tulisivat bussilla Prevezaan. Olisi tehnyt mieli vaihtaa ankkurin paikkaa ihan vain siitä ilosta, että sen nostaminen on nyt niin helppoa!

Saranda Express yhteysalus 300 tonnin nosturissa. Jouduimme odottamaan aluksen laskua veteen niin kauan, että päädyimme jäämään yöksi marinan eteen.

Pyörien kasaus ja renkaiden pumppaus ennen 45 kilometrin reissua Lefkasiin ja takaisin

Matka Lefkasiin oli kuuma, ja perillä jäätelö maistui sekä ansaitulta että poikkeuksellisen hyvältä :)

Valmistautuminen paluumatkalle pimeää maantietä pitkin: ensimmäisen pyörän ohjaustankoon taskulamppu näyttämään valoa tiellä pysymiseksi, taaempaan pyörään punainen otsalamppu varoittamaan autoilijoita ja uudet istuintyynyt tarakalle.

27 vuotta vanhan ankkuripelin sisälmykset: tiivisteet murusina ja sisällä purumainen massa

Kohta meillä on uusi ankkuripeli

Ankkurissa Prevezan edessä seuraavaa miehistöä odottamassa. Huomatkaa uusi hieno ankkuripeli :)

Rinkalla on kätevä joskin kohtalaisen raskas ja kuuma kantaa ruokaostokset veneelle

2 kommenttia:

  1. ����Ankkuripelille, ���� uusille tyynyille, ����pyörälenkille. T. Henna

    VastaaPoista