tiistai 31. heinäkuuta 2018

Keväthuolto ja vene vesille

31.7.2018 Preveza (Cleopatra Marina) - Preveza Marina, 1 nm

Tänä vuonna matka veneelle oli helpompi kuin koskaan ennen, sillä aikaisemman koko päivän matkustuksen sijaan Helsingistä pääsi suoralla lennolla kahden kilometrin päähän veneestä! Olimme veneellä 11 aikaan maanantaina, ja lasku oli sovittu jo seuraavalle päivälle. En voi sanoa odottaneeni tuota saapumista ja veneen laskua erottavaa 24 tuntia suorastaan innolla. Tavaroiden pakkaus varastoihin ja muu pitkään reissuun valmistautuminen Suomessa oli ollut kohtalaisen työlästä, eikä tuo tiivis työrupeama potentiaalisine ikävine yllätyksineen houkutellut...

Tänä vuonna oli etukäteen tiedossa kaksi isompaa huolto-operaatiota: pohjan myrkkymaalaus sekä uusien akkujen asennus. En olisi ikinä uskonut kuinka nopeasti ja tehokkaasti huoltohommat saatiin tehtyä, siitä iso kiitos uskomattoman tehokkaille ensimmäisille gasteille Hennalle ja Jukalle sekä Ullalle! Talven aiheuttamia yllätyksiäkin tuli lopulta vastaan vain kaksi: ankkuripeli ei suostunut toimimaan ja kaasupullolaatikko oli täynnä vettä. Jälkimmäinen ei onneksi aiheuttanut suurempaa vahinkoa, kun Jukka ja Henna saivat hankalan tukoksen laatikon poistoputkesta avattua ja kaasupullo tuli kuntoon regulaattorin vaihdolla.

Manon päästyä taas elementtiinsä ajelimme lahden toiselle puolelle Prevezan kaupungissa olevaan "marinaan", joka on satamakirjan mukaan ollut rakenteilla jo kymmenisen vuotta. Kiinnityimme keskeneräiseen laituriin kylkiparkkiin ja sen jälkeen olikin aika lähteä jäätelölle sekä kauppaan täydentämään ruokavarastot.

Kompassisuojan pysyminen oli pienestä kiinni

Puhdasta tulee

Ulla ja Henna maalasivat Manon koko pohjan!

Kaasupullolaatikon poistoputki oli mennyt talven aikana tukkoon 
Telineiden alla olevien kohtien myrkkymaalaus tehdään veneen ollessa jo nosturin liinoissaMatkalla ruokakauppaan :)