perjantai 27. heinäkuuta 2018

Erilainen vuosi

Tämän kesän purjehdus poikkeaa merkittävästi aiemmista. Tärkeimpänä Ulla on nyt miehistön vakijäsen, tai oikeastaan voinee sanoa, että Manolla on tätä nykyä kaksi kipparia :) Toiseksi olemme molemmat ottaneet töistä vuoden opintovapaata. Itse opiskelen koneoppimista ja tekoälyä Aalto-yliopistossa, Ulla psykologiaa avoimessa yliopistossa.

Ennen opintojen aloittamista lomailemme elokuun purjehtien, mutta syyskuun alusta alkaen Mano on enemmän kelluva kesämökki. Suunnitelmissa on viettää viikot poukamassa ankkurissa opiskellen, ja viikonlopun aikana purjehtia seuraavaan paikkaan.

Tarkemmat suunnitelmat ovat osittain vielä avoinna, mutta elokuun aikana purjehdimme Albanian ja Montenegron kautta Kroatiaan, jossa aloitamme opiskelut. Ajatus on opiskella veneeltä käsin niin kauan kuin säät ovat suotuisat, ja sen jälkeen jättää vene johonkin marinaan odottamaan kevättä ja parempia säitä. Talven osalta asuinpaikka on vielä päättämättä, samoin se milloin - jos ollenkaan - haluamme veneelle palata. Katsotaan tilanteen mukaan mikä tuntuu parhaalta :)


Laitoimme asuntomme vuokralle, ja tavarat vanhempieni luokse...

...sekä häkkivarastoon. Hukkatilaa ei jäänyt :)