sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Veneen nosto

Perjantaina teimme lyhyen siirtymän Xerokamboksen poukamasta Leroksen marinaan. Vaikka matka oli vain kuutisen mailia, menimme mahdollisimman ison osan siitä purjeilla. Olihan tämä viimeinen mahdollisuus purjehtia Manolla pitkään aikaan. Lähestyessämme Leroksen marinaa pikkuisen jännitti, että lähteehän moottori käyntiin apuvirtakaapeleiden avulla. Lähti onneksi ongelmitta!

Marinaan päästyä alkoi kova työrupeama veneen nostamiseksi ja talviteloille laittamiseksi. Tänä vuonna säästin vähän vaivaa itseltäni, ja ulkoistin moottorin huollon täysin marinalle. Kysyin myös tarjousta uudelle talvipeitteelle, mutta sen saisin vasta Suomeen palattuani, joten lopulta virittelimme veneeseen peitteen vanhasta talvipeitteestä. Saa nähdä pysyykö talven paikallaan.

Leroksella sattui olemaan juuri tuona viikonloppuna vanhojen kulkupelien tapahtuma, ja sunnuntaina menimme katsastamaan sen. Yllätyin, kuinka paljon vanhoja autoja, mopoja ja polkupyöriä tapahtumassa oli. Leros on kuitenkin varsin pieni saari.


Kuvan vene lähti Xerokamboksen poukamasta näppärästi purjeilla suoraan ankkurista. Mitä sitä turhaan moottoria käynnistämään :)

Mano nousemassa vedestä

Veneen nostamisessa kestää pitkähkö tovi. Tänä vuonna hoksasimme varautua odottamiseen: vettä, sipsejä ja läppäri :)

Ulla taikoi uskomattoman hyvän pizzan niistä ruuan rippeistä mitä oli vielä jäljellä.

Näkymä telakointialueelle veneen kannelta

Mano laitettiin aivan takimmaiseen nurkkaan. Nyt takana ei ole ketään, joten laskupäivää on mahdollista lykätä. Liekö sitten hyvä vai huono juttu...

Uusi Rocna Vulcan ankkuri toimi vallan erinomaisesti!

Kuvat vuosilta 2006 ja 2016. Vanha Kadettini (-73) olisi sopinut hyvin vanhojen autojen näyttelyn autojen (kuvassa Kadett -77) joukkoon :)