perjantai 15. heinäkuuta 2016

Ostoksilla Marmariksessa

Kohtuullisen kahden mailin siirtymisen jälkeen kiinnityimme Netsel Marinan laituriin. Se on yksi useista Marmariksen alueen marinoista, ja niistä lähimpänä keskustaa. Se soveltuu siis hyvin tarvitsemaamme ruoka ja vesitäydennykseen. Marinan henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja avuliasta, mutta ei ehkä niin kokenutta kuin monessa muussa paikassa. Vaikka mitään vaaratilannetta tai vastaavaa ei sattunut, niin kiinnittyminen ahtaaseen marinaan tuntui vähän säätämiseltä.

Netsel Marina on todellinen täyden palvelun marina, ja kaikkien tavanomaisten palveluiden lisäksi marinan alueelta löytyi kymmenittäin vaate- ja muita kauppoja. Päivä oli yksi kuumimmista, joten joksikin aikaa pakenimme kuumuutta shoppailemalla viileissä kaupoissa.

Ilman hieman viilettyä illemmalla kävimme ensin pyöräilemässä ja sitten juoksemassa pitkin Marmariksen rantabulevardia. Ranta on todellista turistialuetta, ja täynnä ravintoloita ja erilaisia matkoja tarjoavia veneitä. Aluksi ihmettelimme riittääkö kaikkiin niihin ravintoloihin asiakkaita, mutta illan viiletessä väkimäärä lisääntyi (tehden juoksulenkistä melkoista pujottelua) ja kummasti pöydät vain täyttyivät suurimmassa osaa ravintoloita.

Seuraavana aamuna täydensimme ruokavarastot läheisestä Migros-supermarketista, ja siellä sattui mielenkiintoinen episodi. Kun kaikki ostokset olivat menneet kassan läpi lisäsi myyjä vähän vaivihkaa liinan ostosten jatkoksi puhuen jotain kampanjasta. Kun aloin ihmettelemään liinaa enkä vain maksanut ostoksia, alkoi myyjä selittelemään kampanjasta, että nyt liina on vain 8 liiraa, kun normaalisti 15. Myyjän käytös alkoi ärsyttämään, joten sanoin ettemme tarvitse liinaa enkä aio sitä maksaa. No, liinan poistaminen kassakuitista ei käynytkään kovin kätevästi. Pitkällisen säätämisen jälkeen loppusumma saatiin lopulta kohdilleen, ja maksoin laskun. Epäselväksi jäi oliko säätämisen tarkoitus saada minut taipumaan ja maksamaan liina, vai oliko järjestelmä todella niin kankea. Periaatteesta en kuitenkaan halunnut antaa periksi ja maksaa tuota sinänsä pientä summaa.


Keskipäivän kuumuudessa varjoa on vaikea löytää :)

Jahas, joku on tullut kauppaan vähän isommalla veneellä

Marinan uima-allas ei suorastaan houkutellut uimaan...

Turisteja houkuteltiin veneiden kyytiin eri tavoin. Tässä oli todella panostettu, ja voin kuvitella pikkuturistien olevan innoissaan

Kivenheiton päässä valtavista huvijahdeista oli hieman vaatimattomampia kalastajaveneitä. Ei tunnu ihan reilulta

Shoppailemasta ei tarvinnut poistua tyhjin käsin :)