perjantai 8. heinäkuuta 2016

Myötätuulessa Turkkiin

Kosilta jatkoimme matkaa Turkkiin, ja tarkemmin Datcan kaupunkiin. Aluksi ajattelin tehdä maahantulomuodollisuudet Bodrumissa, mutta Kosin ruotsalaispariskunta kehui homman hoituvat helpommin ja halvemmalla Datcassa, joten vaihdoimme suunnitelmaa.

Matkalla Datcaan meillä oli upea purjehduskeli: aurinko paistoi, ja navakka 10-15 m/s myötätuuli kiidätti meidät 7-8 solmua Turkkiin. Palkkasin agentin hoitamaan maahantulomuodollisuudet, ja kaikki hoitui juuri niin helposti kuin minulle oli kehuttu.

Turkkilaiset ovat selvästi erittäin tarkkoja vesiensä puhtaudesta. Hetki sitten sitloodassa istuessani rannikkovartioston henkilö tuli kuulustelemaan mitä vettä oikein pumppaan veneestäni mereen. Epäili minun tyhjentävän satamaan pilssivesiäni. Hän haki maahantulomuodollisuudet tehneet agenttini paikalle, ja näin kielimuuri hävisi. Rannikkovartija leppyi, kun sain selvitettyä kyseessä olevan puhdas jääkaapin jäähdytysvesi, eikä suinkaan pilssivesi.

Kipparilla hymy herkässä kun vene suorastaan kiitää aalloilla :)

Puolet matkasta menimme tasatahtia toisen purjeveneen kanssa

Päivällisen valmistus. Olemme päässeet hyvin paikalliseen ruokarytmiin, ja päivällisen syönti ajoittuu yleensä auringonlaskun jälkeen

Jos ei halua hankkia omaa akkua tai aggregaattia, niin sähköt voi napata näppärästi lähimmästä valotolpasta :)