keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Vanha tuttu Kos

Egeanmerellä puhaltaa käytännössä koko kesän luoteesta, ja tällä tuulella on oma nimi: Meltemi. Se tarkoittaa, että purjehdimme Lerokselta Kosille koko matkan myötätuulessa. Tuuli oli navakka, joten 1-2 metrin aallokossa myötätuulipurjehduksessa joutui olemaan tarkkana.

Matkalla testasimme uutta ankkuria, ja yövyimme Xerokamboksen poukamassa. Ensivaikutelma uudesta ankkurista on erinomainen: kovista puuskista huolimatta ankkuri piti erinomaisesti. Kosin satamaan saapuessa pääsin testaamaan toista tämän kesän uutuutta: käsi-VHF puhelinta. Ja olihan sillä näppärä kommunikoida sataman henkilökunnan kanssa.

Kosilla viereisessä veneessä oli mukava eläkeläispariskunta Göteborista. Purjehtivat kuulemma 11 kuukautta vuodesta :) Sain heiltä monia hyviä neuvoja, kuten muun muassa suosituksen hommata radioamatöörilaitteet. Niillä on kätevä pitää yhteyttä, lähettää sähköpostia ja vastaanottaa säätiedotukset mistä päin maailmaa tahansa.

Vähän mietin etukäteen onko Kos muuttunut viime vuodesta, kun sinne on vuoden aikana rantautunut valtava määrä pakolaisia. Vähän yllätyin huomatessani, että tämä ei näkynyt lainkaan. Kaikki oli kuin vuosi ja kaksi aikaisemmin, enkä ole nähnyt vielä yhtään pakolaista tai heidän kumiveneitään.

Polkupyörät taas käytössä. Rantoja pitkin ajellessa tuuli vilvoittaa mukavasti

Taukopaikalla pyöräretken aikana