torstai 2. heinäkuuta 2015

Luovien Symille

Ladiko Bay oli hieno paikka, ja siellä oli mukava viettää rento viikko yksin. Oli kuitenkin todella mukava saada taas seuraa ja päästä liikkeelle. Lounaan, uimisten ja ankkuripelin korjauksen jälkeen lähdimme uuden miehistön kanssa ensimmäiseksi tuttuun Rodoksen Mandraki-marinaan. Ja kyllä, luit aivan oikein: ankkuripelin korjauksen, eli varaosien avulla sain sen korjattua, ja ankkuri nousee taas nappia painamalla. Vaikka liikunta on toki hyväksi, niin tuntui se vain mukavalta nostaa ankkuri nappia painamalla :)

Mandraki-marina oli kätevä pysähdyspaikka. Sieltä saimme sekä ruokavarastot että vesitankin täyteen, ja se oli sopivalla etäisyydellä miehistölle, joka ei ollut käytännössä nukkunut lainkaan edellisenä yönä. Aamulla lähtiessämme Mandrakista kohti Symiä toistui edelliseltä kerralta tuttu näytelmä: aloitellessamme aamupalaa läheltämme lähti iso purjevene, ja kuinka ollakaan heidän ankkurinsa oli jumiutunut pohjaan. He hakivat pian sukeltajan apuun, mutta silti ankkurin irrottamisessa meni noin tunti. Heti heidän päästyä irti vierestämme lähti vene. Ja he olivat ensimmäinen vene, jonka näin satamassa nostavan ankkurin ongelmitta.

Oma lähtömme jännitti luonnollisesti, mutta ankkuri nousi ongelmitta ja lähtö meni muutenkin nappiin. Symille purjehdimme koko matkan vastatuulessa, joka loppumatkasta nousi noin 12 m/s. Kävi ihan urheilusta.

Symin satamaan ankkurointi on haastavampaa kuin moniin muihin satamiin, sillä se on syvä ja ankkurin joutuu laskemaan 15-20 metriin. Peruutus laituriin sujui mallikkaasti, mutta olin käskenyt tiputtaa ankkurin liian myöhään, ja kiristettäessä se ei tarrannut vaan tuli veneelle asti. Harjoitus tekee mestarin: peräköydet siis irti ja uusi yritys. Ja onneksi ankkuripeli oli nyt kunnossa. Kettingin ja ankkurin nostaminen 15 metristä olisi ollut kova homma. Erityisesti nyt, kun ankkurimies ehti palata Suomeen :)

Symi on todella idyllinen ja kaunis kaupunki, ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Toisaalta nyt nukkumaan mennessä kaipaan poukaman rauhaa. Tie menee viiden metrin päästä, ja ravintolaan musiikkeineen ei ole kuin kymmenen metriä...

Pienet mutta kriittiset varaosat. Uusien klipsien ja jousien asentamisen jälkeen ankkuripeli on taas toimintakunnossa! Jes :)

Ruokavarastot täydennetty

Tuttu näytös Rodoksen Mandraki-marinassa. Tällä kertaa jumissa oli vähän isomman purjeveneen ankkuri.

Luovilla navakassa tuulessa

Symin kaupunki

Sussu, Annette ja Symin kellotorni

Kaupungin sataman suulla kävi kääntymässä valtava purjevene. Takuulla yli 100 jalkaa.

Symi iltavalaistuksessa. Kamerakännyköiden kuvanlaatu on kyllä ottanut valtavia kehitysaskeleita!