keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Myötätuulessa Kosille

Palionisousta purjehdimme navakassa myötätuulessa Pserimoksen saarelle, ja ankkuroimme yöksi poukamaan. Poukama oli hyvin suojassa meltemiltä, joka puhalsi illan ja yön voimakkaasti. Emme olleet ainoita poukamaan yöksi tulleita, vaan seuranamme oli kymmenkunta muuta venettä. Tuulen suunta on täällä kesäisin helppo arvata: Viimeiset neljä-viisi viikkoa eli koko täällä oloaikani tuuli on puhaltanut samasta suunnasta eli luoteesta ja pohjoisesta. Matka etelään Kosille käy siis helposti.

Poukaman ympärillä ei ollut asutusta, ja ainoa sinne kantava matkapuhelinverkko tuli Turkin mantereelta. Turkin datasiirtohinnat ovat kuitenkin niin suolaiset, että Kreikan lainaneuvotteluiden lopputuloksen lukeminen täytyi siirtää Kosille.

Eilen tulimme sitten Kosin marinaan, ja melkein heti saatuamme köydet kiinni avasimme puhelimet ja syvennyimme Facebookin ja uutisten ihmeelliseen maailmaan. Olihan meillä ollut somesta ja muusta oleellisesta poikkeuksellisen pitkä kahden vuorokauden tauko :)

Iida ja Markku lähtivät aamusta lentokentälle, ja seuraava miehistö tulee illalla. Heitä odottaessa on ollut hyvää aikaa käydä vähän ostoksilla, viedä pyykit pesuun ja päivittää blogia. Onneksi satamaan tuulee navakasti, muuten olisi ollut tukala päivä.


Ruokavarastomme alkoivat olla Palionisoussa vähissä, eikä siellä eikä seuraavassa yöpaikassamme ollut kauppaa. Asia ratkesi, kun kysyimme olisiko tavernan pitäjällä myydä meille muutamia puuttuvia elintarvikkeita. Hän sanoi ajavansa aamulla kaupunkiin kauppaan, ja lupasi tuoda meille ruokaa. Kätevää :)

Kahvia odotellessa. Tai oikeammin kahviveden kiehumista.

Urheat melojat saivat kumiveneen rannalle kovasta vastatuulesta huolimatta.

Poukama missä yövyimme Pserimoksen saarella

Myötätuulessa kohti Kosia

Pankkiautomaatin takaseinässä kaupan puolella oli näyttö. Taitaa olla turha yrittää nostaa käteistä tästä(kään) automaatista...

Kos