sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Uusi kulkusilta ja huikean kirkasta vettä

Uuden miehistön kanssa jatkoimme Kosilta etelään tutulle Nisiroksen saarelle. Kyseinen matka taittui tämän kesän ennätysvauhtia, ja pitkät pätkät nopeus vaihteli seitsemän ja kahdeksan solmun välillä. Jii-haa :)

Nisiroksella sain tehtyä yhden uuden hyödyllisen hankinnan. Olen jo pitkään etsinyt kulkusiltaa veneeseeni, ja periaatteessa yksinkertaisen lankun hommaaminen on osoittautunut hankalaksi. Nyt sain päähäni kysyä asiaa ravintolassa, ja sen pitäjä neuvoi kysymään läheisestä minimarketista. Sen pitäjän mies oli paikallinen puuseppä, ja hän toi seuraavana aamuna uudenkarhean lankun maihinnousua varten. Nyt kelpaa nousta laiturille :)

Nisirokselta jatkoimme edelleen myötätuulessa Tilokseen, ja seuraavana päivänä edelleen Khalkiin. Siellä ankkuroimme idyllisen Khalkin kaupungin edustan poukamaan. Poukaman vesi oli aivan uskomattoman kirkasta. Laskimme ankkurin 15 metrin syvyyteen (onneksi ankkuripeli toimii!), ja pohja näkyi selvästi. Snorklatessa alkoi melkein huimata, kun tunsi lentävänsä 15 metrin korkeudella!

Tänään puoliksi purjehdimme ja puoliksi moottoroimme kevyessä tuulessa Panormitiksen poukamaan. Poukamassa on luostari sekä kahvila netillä, joten pääsimme viimein muutaman päivän tauon jälkeen facebookiin, uutisia lukemaan ja blogia päivittämään.


Huippunopeus 7,9 solmua :)

Mielenkiintoisesti nimetty biitsijoukkue Nisiroksella. Epäselväksi jäi mihin suuntaan poliittinen kannanotto on.

Uudenkarhea kulkusilta käytössä

Unelmakelissä kohti Khalkia

Laura ja Jenni tekivät kumiveneellä tutkimusmatkan luolaan

Parnomitiksen poukama Simillä

Panormitiksen luostari