perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kosinta veneellä

Eilinen oli aivan uskomaton päivä. Unohtumaton, etten sanoisi.

Ennen lähtöämme Kalymnoksen kaupungista kävimme vielä leipomossa ja pienen lenkin kaupungilla. Kuuma päivä ajoi jäätelöostoksille. Valitsemamme kauppa myi aitoja pesusieniä, mistä Kalymnoksen saari on kuuluisa. Valitessamme jäätelöitä myyjä kertoi pesusienien sukeltamisesta ja niiden valmistamisesta. Ja mielenkiintoisesti kertoikin. Lopputulos oli se, että ostimme pari pesusientä ja unohdimme jäätelöt :)

Vaikka päivä oli lähtenyt loistavasti käyntiin, niin parempaa oli tiedossa. Luoviessamme erittäin kevyessä tuulessa se tapahtui ensimmäistä kertaa tänä kesänä: Markku bongasi parven delfiinejä. Alkuperäinen kurssi ja määränpää unohtuivat välittömästi, ja lähdimme seuraamaan parvea. Hienoja eläimiä!

Yöksi menimme Emborios-nimiseen poukamaan Artistico-ravintolan poijuun. Ja ravintola ei ollutkaan mikä tahansa ravintola, vaan nimensä veroinen. Omistajana on todella ystävällinen ja puhelias, kitaraa soittava George. Illan aikana hän haki kitaransa, ja soitti sitä ja yritti saada meidät laulamaan vähän huonolla menestyksellä. Ravintolaan tulee kuulemma usein muusikoita syömään, ja he soittavat ja laulavat yhdessä myöhään yöhön. Sinä iltana oli hiljaista, mutta edellisenä iltana oli kuulemma ollut toinen meininki. Odotan mielenkiinnolla millaista on seuraavalla käynnilläni :)

Ja sitten illalla ravintolasta palattua tuli todellinen piste iin päälle koko päivälle. Iida kertoi Markun kosineen häntä veneessä tähtitaivaan alla. Ja Iida sanoi kyllä! Pointsit Markulle, tuota ei olisi voinut paremmin hoitaa! Ensimmäinen kosinta veneelläni, mutta toivottavasti ei viimeinen. Kuten Markulle sanoin, niin loistava idea, jonka laitan korvan taakse :)

Kalymnos satamasta kuvattuna. Kävimme lenkillä vuorella olevan ristin luona. Tiukka nousu, mutta palkintona hieno näköala.

Tuoretta aamuleipää ostamassa.

Jäätelön osto vaihtuikin pesusienten ostamiseen. Todella jännän tuntuisia kasveja. Ei oikein kasveiksi uskoisikaan. Myyjä kertoi hyvin niiden keräämisestä merenpohjasta sekä käsittelystä sen jälkeen.

Me lähdimme Kalymnoksesta, turistilaivat tulivat.

Kesän ensimmäiset delfiinit!

Markku ruorissa, apina tähystämässä.

Matkaevästä

Artistico-ravintolaan kannattaa tulla kauempaakin!

Artistico-ravintolan omistaja George soitti kitaraa, ja yritti saada asiakkaat laulamaan. Tällä kertaa vähän huonolla menestyksellä, mutta usein ravintolassa kuulemma musisoidaan myöhään yöhön.