lauantai 4. heinäkuuta 2015

Vauhdikas yö Khalkilla

Symiltä purjehdimme loistavassa purjehduskelissä Khalkin saarelle. Tuuli tuli sivusta, ja oli juuri sopivan navakka. Suorastaan lensimme määränpäähän. Perillä ankkuroimme Khalkin kaupungin vieressä olevaan poukamaan. Pian perille tultuamme tuuli yltyi, ja korkean saaren ylitse tulevat puuskat olivat voimakkaita. Ankkuri oli erittäin tukevasti kiinni hiekkapohjassa, joten puuskista huolimatta olimme poukamassa mukavasti. Liikkeessä tosin olimme puuskittaisen tuulen takia koko ajan ankkurikettingin vuoroin kiristyessä ja vuoroin löystyessä.

Hieman ennen pimeätä poukamaan tuli vauhdilla paikallinen kalastajavene. Heillä ei ankkuroinnissa kauan nokka tuhissut, vaan vauhdista ankkuri veteen, ja muutaman minuutin päästä veneen sisälle nukkumaan. Meitä tosin huolestutti etäisyys, jolle he ankkuroivat. Erityisesti pimeän tullen heidän veneensä tuntui tulleen selvästi lähemmäksi. Luistaakohan heidän ankkuri? Jonkin aikaa seurasimme tilannetta hieman hermostuneina, ja sitten laitoimme varmuuden vuoksi keulaan fenderit. Molemmat veneet liikkuivat puuskittaisessa tuulessa ankkurikettingin päässä edestakaisin kovaa vauhtia, ja mahdollisessa törmäystilanteessa fenderit estäisivät vahingon syntymisen.

Aamulla herätessämme kalastajavene oli jo lähtenyt. Aamusnorklaus kalastajaveneen ankkurointijälkien luokse selvitti, ettei heidän ankkurinsa ollut missään välissä luistanut. Kyseessä oli ollut vain pimeän aiheuttama vaikutelma. Turhaa huolehtimista siis.

Ennen matkan jatkamista Tilokselle soudimme vielä maihin jäätelölle ja tutustumaan idylliseen Khalkin kaupunkiin. Todella kiva paikka! Ja kuuma!

Liikkeelle Symistä

Aina ankkuroidessa ja käsilamppua kiinnittäessä muistaa, että pitäisi kiivetä maston huippuun ja vaihtaa rikki mennyt ankkurivalo. Sopivaa hetkeä ei vain tunnu löytyvän...

Mittasimme todella voimakkaita tuulenpuuskia käsituulimittarilla

Lähelle ankkuroinutta kalastajavenettä varten laitoimme keulaan varmuuden vuoksi fenderit.

Ei hassumpi maisema herätä ja lähteä aamu-uinnille :) Vesi saisi kyllä olla lämpöisempää.

Khalki oli todella idyllinen pikkukaupunki

Kukka-asetelmaa arvioimassa :)

Näkymä Khalkin kaupungista merelle

Jos on Suomessa paikoittain kiviset pellot, niin kyllä olisi kova homma tehdä tähänkin pelto :)

Mano odotti uskollisesti poukamassa paluutamme kaupunkikierrokselta