tiistai 30. kesäkuuta 2015

Ladiko Bay tuli tutuksi

Viikko vierähti nopeasti. Niin nopeasti, että olen edelleen ankkurissa Ladiko Bayssä. Poukama oli erinomainen paikka viettää viikko yksin: Se on suojassa meltemiltä, mikä oli oleellista, sillä meltemi puhalsi kovaa käytännössä koko viikon. Pohja on pehmeätä hiekkaa, mihin ankkuri tarraa hyvin. Vesi on kirkasta, joten poukamassa on hyvä snorklata. Rannalla on taverna, jonka wlan-yhteys kantoi veneelle. Lisäksi poukamassa ei varsinaisesti tarvitse olla yksin, sillä rannoilla on auringonottajia, ja poukamassa käy päivän aikana lukuisia veneitä lyhyellä pysähdyksellä. Viimeinen ei nyt tainnut olla varsinainen plussa, mutta ei siitä isoa haittaakaan ollut :)

Iso osa viikosta kului veneen huoltohommissa. Niitä riittää käytännössä loputtomiin. Mutta ehdin toki tehdä muutakin, kuten päivittää blogia, tehdä ruokaa, snorklata, käydä juoksemassa ja jopa vähän töitä vaikka lomalla olenkin. Lisäksi olen sattuneesta syystä seurannut varsin tarkasti Kreikan talouskriisiä.

Aurinkopaneelit ovat toimineet loistavasti, ja ovat olleet korvaamattomat poukamaviikon aikana. Maasähköä ei ole saatavilla, joten ilman niitä moottoria olisi joutunut käyttämään useita tunteja joka päivä akkujen lataamiseksi. Nyt sähköä on riittänyt niin jääkaappiin, läppäriin kuin wlan-tukiasemaan. Jaa mihin tarvitsen tukiasemaa? Pitäähän veneessä olla oma langaton verkko. Lisäksi tukiasema poimii tavernan signaalin tehokkaammin kuin kännykkä. Tarvittaessa voin laittaa tukiasemaan kiinni myös ison suunta-antennin, mutta nyt sitä ei tarvittu.

Vaikka oli mukava olla viikko yksin, on kyllä mukava saada huomenna seuraa. Uusi miehistö on varsin aamuvirkku, ja heidän lento laskeutuu jo ennen kymmentä aamulla. Pääsemme siis vielä huomisen aikana liikkeelle. Myös ankkuripelin varaosa on tulossa uuden miehistön mukana, joten toivottavasti pian ankkuri nousee taas nappia painamalla.

Ladiko Bay

Viikon aikana snorklasin...

...tein työhommia...

...laitoin ruokaa (yksin on tylsä istua tavernassa)...

...ja huolsin venettä. Akkuvääntimen akut alkavat olla elinkaarensa päässä, eikä niistä oikein riittänyt puhtia reiän poraamiseen. Ratkaisin asian ottamalla virran suoraan veneen akuista. Johan riitti puhtia, kun oli 450 Ah akut takana :)

Reikien teon jälkeen piti vielä sahata reikä aurinkopaneelien monitorille. Yllättävän kovaa hommaa.

Kun tekee huoltohommia ahtaissa tiloissa, niin tuntuu että joka paikka on hetkessä täynnä tavaraa.

Huokaus! Mistähän sitä aloittaisi siivoamisen...

Kova homma, mutta valmista tuli. Kaaoksen jälkeen osaa taas arvostaa, kun esim. vessaan pääsee hyppimättä patjan ja muiden tavaroiden ylitse

Ladiko Bay ilta-auringossa

Viimeinen huoltohomma: vinkuvan vinssin avaus, putsaus ja rasvaus. Vinssi on edelleen yllä näkyvässä tilassa, joten saa nähdä onnistuuko kasaus yhtä helposti kuin purku :)