lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannus kuvankauniilla tulivuorisaarella

Xerokamboksesta jatkoimme huippuvauhtia ykkösreivillä kohti Nisirosta. Tuliperäinen saari kraattereineen on yksi suosikkikohteistani, ja oli mukava tulla sinne takaisin. Kauniiden paikkojen lisäksi saaren viehätysvoimaa ei lainkaan vähennä se, että siellä on vain vähän turisteja. Hyvä paikka viettää juhannusta!

Perille saavuttuamme ja päivällisen jälkeen vuokrasimme satamasta auton käyttöömme. Kovin pitkälle matkalle en pikkuisella Kialla olisi lähtenyt, mutta 25 euron vuorokausivuokralla ei voine ihmeitä odottaa. No, auto selvitti kyllä jyrkätkin mäet, kun vain laittoi pienempää vaihdetta silmään :)

Päätimme jakaa saareen tutustumisen kahteen osaan: illalla kävisimme läheisessä Mandrakin kaupungissa, ja seuraavana päivänä tekisimme isomman kierroksen saarella ja kävisimme muun muassa kraatteria katsomassa. Iltapäivästä lähtisimme sitten vielä kohti Simin saarta.

Nisiros on niin kaunis saari, että nyt tulee sen ja juhannuksen kunniaksi kunnon pläjäys kuvia :)

Jaana ruorissa reippaassa sivutuulessa. Niin reippaassa, että 25 C lämpötilasta huolimatta joutui laittamaan takin päälle!

Sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden. Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen...  Suomen lippu on sitten upean näköinen!

Huh huh mikä rantautuminen tällä pariskunnalla. Ihme että pääsivät ehjänä laituriin. Ihan eivät kuitenkaan viime vuoden venäläisille pärjänneet, mutta aika holtitonta menoa oli (kuvassa köydet ja ankkuri kiinni, mutta vasen moottori silti täysillä eteen...)

Päivällistämässä sataman Aphrodite-tavernassa

Mandraki

Varoituskyltin teksti ei liene ihan turha. Polusta oli sen verran monta kohtaa romahtanut tai kivivyöryn alla.

Kraatterilaaksossa

Jylhät ja kauniit maisemat. Tykkään!

Itse kraatteri

Maan uumenista tuli rikinkatkuista ilmaa

Rikkikristalleja


Autovuokraamon pitäjä opasti reitin vuoren päällä olevalle kirkolle, mistä hän lupasi avautuvan upean näköalan sekä kraatteriin että merelle

Paikka lunasti odotukset

Tuomas ottaa juhannussaunan aina-lämmin saunassa. Tulivuoren uumenista tulee jatkuvalla syötöllä 70-80 C höyryä tähän pikkuiseen luolaan