torstai 18. kesäkuuta 2015

Täydellinen päivä

Kolusin Patmoksen kattavasti vuosi sitten, joten tällä kertaa päätin keskittyä aurinkopaneeleiden asennuksen viimeistelyyn. Paneelit olivat kiinni ja kaapelit vedetty veneen sisälle, mutta lataussäätimen asennus ja sähkökytkennät olivat vielä tekemättä. Niinpä jäin veneelle asennushommiin Tuomaksen, Reetan ja Jaanan lähtiessä käymään Apocalypse luolassa ja kukkulan päällä olevassa Chorassa.

Sain asennuksen valmiiksi samoihin aikoihin, kun miehistö palasi veneelle. Oli se vaan hieno fiilis katsoa, kun akut viimein latautuivat auringon voimasta. Ostin myös kunnon invertterin (vielä tosin asentamatta), joten kohta loppuu tarve maasähkölle kokonaan :)

Patmokselta lähdimme etelään aivan upeassa purjehduskelissä. Juuri sopiva ja lämmin sivutuuli vei meitä eteenpäin reilua seitsemää solmua. On se vaan hienoa kiitää eteenpäin kokka kohisten!

Illaksi ankkuroimme tuttuun Xerokamboksen poukamaan Leroksen saaren eteläkärkeen. Jo valmiiksi huikean päivän kruunasi kunnon juoksulenkki, päälle talviturkin heitto ja pesu takatuhdolla tähtitaivaan alla. Elämä on ihanaa :)

Miehistö kapuaa kohti vuoren päällä olevaa Choraa

Päältä on komeat näkymät

Samaan aikaan tein itse asennushommia. Lataussäädin on kahta johtoa vaille valmis. Puutarhaletkusta sai muuten kätevät suojat läpivientien teräviä reunoja vastaan,

Automaattisulakkeelle tulee paneeleilta 63 V. Kaikki liitokset siis kunnossa!

Valmista! Aika napsauttaa akut ja paneelit kiinni lataussäätimeen :)

Näyttö vielä asentamatta, mutta sieltä sitä aurinkosähköä tulee!