torstai 24. elokuuta 2017

Takaisin arkeen

Näin se on taas yksi purjehduskesä takana. Ja kolme työpäivää. Melkoinen muutos tulla Kreikan helteistä ja purjehtimasta Suomeen ja heti töihin. Jälkeenpäin ajatellen olisi ollut järkevä Ullan tavoin pitää yksi välipäivä ennen töihin paluuta. Suomen viileästä kelistä sen sijaan olen yllättäen nauttinut. Lähes 40 °C helteet saivat ilmeisesti lämpökiintiöni liiankin täyteen :)

Manon syyshuolto oli helpoin tähänastisista, sillä ulkoistin moottorin huollon marinalle. Lisäksi koko veneen peittänyt talvipeite tuhoutui täysin viime talven myrskyissä, ja peitteen laittaminen on ollut yksi isoimmista yksittäisistä urakoista. Löysin keulapiikistä toisen paljon pienemmän peitteen sitloodan päälle, joten ihan ilman suojaa ei vene jäänyt tälläkään kertaa.

Paluumatka Suomeen oli todella helppo verrattuna aikaisempiin kesiin. Matka Lerokselta Suomeen vaati yleensä vähintään lauttamatkan ja pari lentoa, ja välillä oli paluumatkalla täytynyt yöpyäkin. Cleopatra Marina taas sijaitsee kahden kilometrin päässä lentokentältä, jolta pääsee suoralla lennolla Helsinkiin. Tuntui uskomattomalta istua marinan ravintolassa aamupalalla, ja todeta että noin viiden tunnin päästä olemme jo Helsingissä.

Pyykkipäivä. Ensimmäinen marina, josta löytyy pyykkinarut.

Sunnuntaipäivän vietimme Prevezassa. Sinne pääsee marinasta salmen poikki joko veneellä tai Kreikan ainoaa merenalaista tunnelia pitkin.


Maanantaina oli kesän ainoa pilvinen aamu. Ja juuri silloin, kun viimeinen pyykkikoneellinen olisi pitänyt saada nopeasti kuivaksi...

Pari tuntia lennon lähtöön, kuusi Helsinkiin

Hmm, vieläköhän myrkkymaali menisi yhden kesän. Tänä vuonna isopurje jätettiin puomin päälle pakettiin.