lauantai 19. elokuuta 2017

Meri täynnä meduusoita

17.8.2017 Nisis Petalas - Levkas (Ormos Vlikho), 28 nm
18.8.2017 Levkas (Ormos Vlikho) - Preveza (Cleopatra Marina), 15 nm

Joonianmeren puolella tuulet ovat paljon kevyemmät kuin Kreikan itäpuolella olevalla Egeanmerellä. Joonianmeri onkin paljon suositumpi purjehdusalue, ja vuokraveneitä on näkynyt todella paljon. Kevyistä tuulista huolimatta pääsimme lähes koko matkan Levkasiin purjeilla.

Ankkuroiduttuamme Nidrin kaupungin lähellä olevaan Ormos Vlikhoon ensimmäinen ajatus oli vilvoittelu uimalla. Veteen meneminen hidastui kummasti, kun huomasimme vedessä meduusoita. Niitä oli kymmenittäin, ja isoimmat jalkapallon kokoisia! Lopulta yksi piti meduusavahtia toisten käydessä nopeasti vedessä silloin, kun yhtään meduusaa ei ollut aivan lähellä. Illalla ajelimme kumiveneellä Nidriin syömään sekä shoppailemaan. Tämän kesän uutuus eli sähköperämoottori osoittautui jälleen hyödylliseksi :)

Seuraavana päivänä oli vähän haikeasti viimeinen purjehduspäivä. Ensimmäinen puolisko matkasta meni moottorilla ensin tyynessä, ja sen jälkeen Levkasin kanavan ja kääntösillan läpi. Jälkimmäinen puolisko olikin sitten hieno päätös purjehduslomalle. Loppumatka meni 7-9 m/s sivutuulessa noin seitsemän solmun vauhtia! Ja hienona päätöksenä ohitimme purjeilla Prevezaan menevällä kapealla väylällä moottoroivan katamaraanin!

Ensivaikutelma Prevezassa olevasta Cleopatra Marinasta on erittäin positiivinen. Ja hyvä niin, sillä veneeni jää tänne ensi talveksi. Mano nousi vedestä tänään, ja on nyt kuivalla maalla. Paluu Suomeen on vasta maanantaina, joten veneen talvikuntoon laittamiseen on mukavasti aikaa. Niinkin mukavasti, että päätimme viettää kuumimman ajan päivästä läheisessä ravintolassa rauhassa syöden, kirjoja lukien ja blogia päivittäen :)

Levkas

Vähän päässyt Kreikan kohteliaisuuslippu rispaantumaan. Ensi kaudelle on onneksi uusi lippu ostettuna.

Meduuuuuusa! :D

About jalkapallon kokoinen meduusa

Ravintola Pomodoro Nidrissä (hyvä ravinola!)

Levkasin ja mantereen välissä on tunnin välein aukeava kääntösilta

Vuosittainen tankkaus

Cleopatra Marina

Cleopatra Marina

Hyvä aamupala jäljellä olevista ruuista (banaaniletut jugurtilla ja hunajalla puuttuvat). Ruokien menekki oli hyvin arvioitu, joten mukava kun ei tarvitse juurikaan heittää ruokaa roskiin Suomeen lähtiessä.

Mano matkalla talvisäilytyspaikalle