lauantai 12. elokuuta 2017

Akrokorintin vuoristolinnake

9.8.2017 Aigina (Ormos Mazioti) - Korfos, 18 nm
10.8.2017 Korfos - Corinth, 18 nm

Näillä helteillä luonnonsatamat ovat erityisen mukavia, joten seuraavaksi kohteeksi valikoitui suojainen Korfoksen poukama. Matka sinne sujui pääosin leppoisassa sivutuulessa. Yhden saaren suojassa tuuli tosin loppui täysin, ja tilanteen tarjoama uimamahdollisuus hyödynnettiin oitis.

Korfoksen poukaman ympärillä menee tunnelmallinen rantakatu, ja auringon laskettua ajelimme kumiveneellä rantaan. Kävelylenkin yhteydessä tehtiin muutama hyödyllinen ostos: uusi Kreikan kohteliaisuuslippu rispaantuneen tilalle sekä uudet hellehatut minulle ja Kirsille. En ostaessa arvannutkaan, kuinka hyödylliseksi hattu pian osoittautuisi.

Seuraavana päivänä matka jatkui Korintin kanavan läpi Korintinlahdelle. Tällä kertaa kanavan läpi ei päässytkään yhtä joutuisasti kuin edellisellä kerralla, vaan vuoron odotus venyi pariin-kolmeen tuntiin. Lopulta portit avautuivat ja ajoimme kanavan läpi ilta-auringon kauniissa valossa. Voisi sanoa, että odotus palkittiin. Korintin kaupunki on heti kanavan toisen pään vieressä, ja ehdimme satamaan auringon ollessa vielä ylhäällä. Onneksi näin, sillä paikan löytäminen sekalaisesta satamasta oli vaikeaa. Lopulta vene saatiin ahdettua kylkiparkkiin täsmälleen samaan kohtaan, mistä kolme vuotta ja kolme päivää aikaisemmin olin lähtenyt.

Eilen oli sitten satamapäivän vuoro. Korintin uuden kaupungin lähellä on antiikin Korintin rauniot, sekä siitä vielä vähän kauempana Akrokorintin vuoristolinnake. Päätimme käydä niissä molemmissa, ja lisäksi kävellä vajaan tunnin matka vuoristolinnakkeelta alas antiikin Korinttiin. En ole ihan varma oliko se sisukasta vai tyhmää tässä helteessä :) Hieno reissu joka tapauksessa!

Viime yönä nukuttiin vähän huonosti. Kuumuus häiritsi, ja lisäksi satamassa oli runsaasti hyttysiä. Niitä oli tullut veneeseen edellisenä yönä sekä päivän aikana, joten illalla laitetut hyttysverkot auttoivat vain osittain. Melkoisen hyttysjahdin ja sekä uimatasolla viileän suihkun alla olemisen jälkeen sain onneksi nukahdettua.

Tänään kyytiin tulee kaksi uutta miehistön jäsentä, ja kahden päivän ajan kokonaisvahvuus on kuusi. Ehkä vähän ahdasta tulee olemaan, mutta eiköhän sopu sijaa anna!

Uimatauko kesken matkan

Matkalla Korfokseen

Korfos

Hattukaupoilla

Korintin kanavasta täytyy maksaa kulkumaksu. Manon kokoiselle veneelle 150 euroa suuntaansa. Kuulemma yksi maailman kalleimmista suhteessa kanavan pituuteen, joka on vain kuutisen kilometriä.

Kirsi tähystää kanavaa

Kanavassa oli yllättävän voimakasta vellomista ja veden pyörteilyä. Liekö juuri ennen meitä läpi tulleen ison laivan aiheuttamia.

"Huvipuistomatka" ylös Akrokorintiin. Huomatkaa uudet hatut :D

Tähän asti pääsi taksilla. Loppumatka ylös linnakkeeseen käveltiin.

Akrokorintin vuoristolinnaketta ei ole rakennettu koristeeksi. Siellä on taisteltu lukuisia kertoja, ja puolustajien ilmeisestä etulyöntiasemasta huolimatta linnoitus on valloitettu useasti.

Huipulla! Korintin kaupunki lahden perällä oikealla.

Vajaan tunnin kävely alas Akrokorintin linnakkeesta antiikin Korinttiin oli lämmin!

Mosaiikki antiikin Korintin museossa. Museon ilmastointi oli varsin tervetullut :)

2700 vuotta vanhoja kattotiiliä. Jos Teslan Solar Roofia ei lasketa, niin aika vähän tapahtunut kattotiilissä kehitystä tuossa ajassa :D