tiistai 8. elokuuta 2017

Huh hellettä

7.8.2017 Ormos Anavissou (Chapel cove) - Athens (Zea Marina), 23 nm
8.8.2017 Athens (Zea Marina) - Aigina (Ormos Mazioti), 20 nm

Pidän lämpöisestä ja on mukava, kun ei tarvitse palella. Nyt alkaa kuitenkin tuntua, että pikkuisen vähempikin riittäisi. Viime päivinä lämpötilat ovat olleet 35 – 37 °C, ja tuntuu ettei yölläkään lämpötila kovin paljon laske. Paras keino viilentyä veneellä on päivällä uiminen ja yöllä märän pyyhkeen alla nukkuminen. Ja kumpaakin on harrastettu. Uintipuolella tein henkilökohtaisen matkaennätykseni, kun uimme Kappelipoukaman pyöreän niemen ympäri: kokonaisuudessaan noin kaksi kilometriä.

Eilen staattinen poukamaelo päättyi, kun keula suunnattiin kohti Ateenan Zea Marinaa. Kirsi ja Niko-Lassi saapuivat Ateenaan illalla, ja tuohon marinaan pääsi lentokentältä näppärästi bussilla. Samalla saimme vesi- ja ruokavarastot täydennettyä. Zea Marina oli kätevä, mutta muuten ei kovin erikoinen (no, oli siellä valtavia moottorijahteja, jos niitä haluaa ihastella ... :D). Lisäksi melko tuuleton marina ei mitenkään helpottanut kuumuutta.

Akkujen kapasiteetista tuntuu hävinneen valtaosa, vaikka olen pitänyt niistä hyvää huolta. Syy tähän on täysin epäselvä. Zea Marinassa equalisoin eli tasasin akut. Siinä akkuja ladataan muutaman tunnin ajan ylijännitteellä (15.4 V), jolloin akun lyijylevyille kertyneiden sulfaattikiteiden pitäisi irrota. Katsotaan onko siitä mitään apua. Ei huvittaisi hankkia uutta akustoa, kun nykyiset ovat vasta kolme vuotta vanhat.

Tänään jatkoimme matkaa heti, kun pakollinen kaupassakäynti ja muut askareet oli tehty. Leppoisassa ja lämpimässä myötätuulessa purjehdimme Aigina-saaren eteläpuolelle, ja ankkuroiduimme Ormos Maziotiin. Todella tunnelmallinen poukama. Juuri nyt on ihanan seesteinen tunnelma, pimeä ja lämmin. Blogin päivitys, tähtien ihailu ja kirjanlukuhetki.

Vessan ovi ei pysynyt kiinni. Saranat olivat tukevat, joten totesin että helpompi viilata lukkopesästä milli pois kuin yrittää säätää saranoita.Nyt lukon kieli taas loksahtaa paikalleen

Chapel Cove. Suurin osa veneistä on poukamassa pysyvästi säilytyksessä.

Chapel Coven vieressä olevan kukkulan huipulta

Zea Marina, Ateena. Huomatkaa osittainen kuunpimennys :)

Kaupasta tulossa. Niko-Lassia ei ainakaan palele. Ei kyllä meitä muitakaan.

Myötätuulessa kohti Aiginaa. Huomatkaa nostinten kätevä kiinnitys vanttiin estämään niiden paukkuminen mastoon yöllä.

Jahas, pitäisi vissiin laittaa ankkurikoukku paikalleen poistamaan rasitus ankkuripeliltä.

Ormos Mazioti