torstai 7. elokuuta 2014

Yöllinen yllätys Korintissa

Taas Korintissa. Veneen parkkeerasimme samaan kohtaan, missä muutamaa kuukautta aikaisemmin vietin neljä yötä. Kyseinen kohta oli kätevä, sillä suojaisen kylkiparkkipaikan lisäksi se tarjosi sähköt yöaikaan sataman valoihin tehdystä tee-se-itse -pistokkeesta.

Yö ei ollutkaan aivan niin rauhallinen kuin neljä aikaisempaa. Vähän neljän jälkeen aamuyöstä heräsin, kun joku paukutti veneen kylkeä. Oli ilmeisesti paukuttanut jo hetken aikaa. Odotin hetken jotta paukutus loppuisi, mutta pian oli pakko mennä ulos katsomaan. Meitä ei oltu tulossa ryöstämään, vaan laiturilla oli pari kalastajaa. Täydellisestä kielimuurista huolimatta kävi selväksi, että olimme heidän kalastusveneen paikalla.

Siirsimme venettä parikymmentä metriä eteenpäin laiturin mutkan yli, ja kävimme nukkumaan. Aamulla pääsimmekin sitten pähkäilemään, että miten jatkaa matkaa. Olimme kalastusaluksen takana pussissa, ja tuuli puhalsi huonoimmasta mahdollisesta suunnasta painaen meidät kalastusalusta päin. Pitkän miettimisen, parin apuköyden, parin ystävällisen veneilijän sekä kalastajien avustuksella saimme veneen ulos pussista lopulta varsin näppärästi ja pääsimme jatkamaan kohti Korintin kanavaa.

Tuttu laituripaikka Korintista, missä vietin aikaisemmin useita öitä

Sataman lamppujen sytyttyä pimeän tullen sähköä sai tästä näppärästä johdosta pylvään kyljessä. Ilmeisesti kaikki luvat kytkennälle eivät ole kunnossa, sillä kalastusaluksen mies selitti elekielellä meille pitkään ennen kuin ymmärsimme, että pistokkeeseen menevää sähköjohtoa ei saa jättää päivänvaloon näkyville.

Vene siirretty takana olevan kalastusaluksen tieltä pois ja aika mennä takaisin nukkumaan.

Aamupähkinä: miten tästä pois osumatta poijuihin tai kalastusalukseen. 

Potkuria ei selvästi kannata päästää poijujen lähelle

Lähtömme aiheutti säpinää myös kalastajissa

Kalastajien veneen kautta pääsi kätevästi...

...heidän moottoriveneeseen estämään Manon osuminen siihen

Tuuli painoi Manoa kalastajien venettä päin, mutta tällä kertaa tuuli ei pärjännyt lihasvoimalle

Kiitoksia avusta, vene lähes selvillä vesillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti