perjantai 15. elokuuta 2014

Lämpöä ja uusia hankintoja

Huh hellettä! Ateenan Zea Marinassa oli tuuletonta ja lämpötila kipusi 37 asteen tuntumaan. Suomesta saapuneelle uudelle miehistölle tämä oli melkoinen alkushokki, ja osa päätti yöpyä ensimmäisen yön läheisessä ilmastoidussa hotellissa. Lämpötila kun ei yölläkään laskenut juuri 30 asteen alapuolelle.

Takahyttiin tuli veneen mukana tuulitunneli, joka ohjaa tuulen tehokkaasti sisätiloihin. Zea Marinassa ei juuri tuullut, joten tuulitunnelista ei ollut hyötyä. Usein kuitenkin tuulee ainakin vähän, ja sitä varten etsin ja löysin sataman venekaupasta tuulitunnelin myös etuhyttiä varten. Hotellia kun ei ole joka satamassa saatavilla :) Samalla sain hankittua tiivistelajitelman (enää ei takasuihku vuoda), uuden satamakirjan, venttiilin kumiveneeseen, köysipussin sitloodaan ja telineen iPadille.

Uusi iPad-teline toimii loistavasti niin kauan kun aallot eivät lyö pärskeitä sitloodaan. iPadille ostamani navigaatiosovellus päihittää oikean plotterin sata-nolla (paitsi kovassa kelissä)

Kreikkalaisen sim-kortin avulla iPadiä voi käyttää navigoinnin lisäksi vaikka mieleen tulleen Youtube-videon katseluun. Tai facebookkailuun tai muuhun purjehtiessa oleelliseen... :)

Pian Zea Marinasta lähdön jälkeen törmäsimme isoon, arviolta metrin mittaiseen kilpikonnaan. Sympaattinen otus.

Ankkuroimme lounastauoksi poukamaan ajatuksen syödä, uida ja kävellä läheiselle temppelinrauniolle. Keskipäivän auringon alla toteutuma oli uinti, syönti, uinti, lepo ja uinti :)

Kyllähän tämä kukkulalle kapuamisen päihittää :)

Maailmanhalaus?

Etuhytin tuulitunneli paikallaan. Tuulettaa ja viilentää mukavasti sisätiloja.

Ormos Fikiadha. Upea paikka, missä kahden poukaman välissä kapea hiekkaranta.

Kengiltä näyttävät rib-veneet olivat suosittujaEi kommentteja:

Lähetä kommentti