torstai 28. elokuuta 2014

Kithnoksen kuumat lähteet

Saatuamme ankkurin irti ja ylös Kealla jatkoimme Kithnoksen tuttuun ja upeaan Ormor Fikiadhaan. Ankkuroimme taas tutun ruotsalaismiehen viereen. Hän on ollut samassa poukamassa aina kun olen siellä käynyt, ja piti oikein lokikirjasta tarkistaa ensimmäinen käyntini. Olin poukamassa ensimmäistä kertaa 10 päivää sitten, joten hän on tosiaan tainnut tykästyä paikkaan.

Mekin tykästyimme paikkaan, ja seuraavana päivänä päätimme katsoa onko vesi kirkkaampaa hiekkarannan toisella puolella Ormos Kolonassa ja siirryimme sinne. Veden kirkkausaste oli suunnilleen sama, mutta bonuksena löytyi pari luolaa snorklattavaksi sekä kuuma lähde! Rannan lähellä oli pieni kivillä rajattu allas, johon tuli lämmintä vettä maan alta. Tai melkein pitäisi sanoa kuumaa, veden lämpötila oli varmasti lähes 40 astetta.

Ormos Kolonasta oli ajatuksena vaihtaa saarta. Koska päivä oli tuuleton ja seuraavalle päivälle oli luvattu erinomaista tuulta, muutimme suunnitelmaa ja jatkoimme Kithnoksen kierrosta saaren toiselle puolelle Loutran kylään. Olin käynyt siellä aiemminkin, mutta sataman lähellä ollut kuuma lähde oli jäänyt sillä kertaa huomaamatta. Kyllä kelpasi loikoilla kuumassa vedessä tähtitaivaan alla :)

Tuttu auringonlasku tutussa Ormos Fikiadhassa tutun ruotsalaisveneen vieressä :)

Ormos Kolonan luolissa snorklatessa törmäsin kreikkalaiseen psykologian opiskelijaan. Juttelimme hyvän tovin ja kävimme yhdessä etsimässä läheisiä antiikkisia raunioita. Löytämättä jäi, mutta mukava pikku retki kuitenkin.

Luolasukeltaja vauhdissa!


Saarilla on valtavia määriä kiviaitaa lampaita varten. Nykyään lampaita näkee aika harvoin.

Leipä loppui eikä leipomoa lähellä, joten aamupalalle täytyi tehdä teeleipä

Vene oli rannassa kiinni ankaroliinalla. Liina menee yllättävän helposti melkoiseen sotkuun :)

Perillä Loutrassa. Köydet ja ankkuri paikoillaan, joten seuraavaksi maasähkö kiinni.

Loutran kuuma lähde etualalla. Oli aika jees pimeällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti