tiistai 5. elokuuta 2014

Tuulta, tyyntä ja vuoristoratayö

Kerrankin tuulta riittävästi ja sopivasta suunnasta :) Kiisimme Patrasta Korintinlahtea itään 10-15 m/s myötätuulessa yli seitsemän solmun keskinopeutta, mikä oli tähänastinen päivän keskinopeusennätys. Sen vastapainoksi pari seuraavaa päivää olivatkin sitten tuulettomia moottorointipäiviä. Niissäkin on puolensa, meno on leppoista ja välillä voi pitää uimataukoja.

Tuuliennusteiden paikkansapitävyys tuntuu Kreikassa olevan olematon, ja siitä saimme vähän keikkuvan muistutuksen. Ankkuroimme Alkionidesin saaren edustalle poukamaan hylätyn luostarin luokse. Poukama on suojaisa muihin suuntiin paitsi länteen, ja koska koko yön piti olla kevyttä itätuulta, niin ankkuripaikka olisi suojaisa. Kevyen itätuulen sijasta juuri nukkumaan mennessämme tuuli kääntyi, luonnollisesti, länsituuleksi. Ja sitä länsituulta riitti koko yön. Tuuli kasvatti aaltoja tunti tunnilta, ja aamulla sitä tunsi jo olevansa vuoristoradassa nukkumassa... Herättyämme nostimme saman tien ankkurin, ja siirryimme saaren toiselle puolelle syömään aamiaista.

PS. Tutkimusretkellä havaitsimme, ettei luostari ollutkaan kovin hylätty. Paikalliset kalastajat olivat nimittäin ottaneet sen tukikohdakseen.

Tyypillinen kreikkalaiskylän satama. Tehtävä: Etsi vapaa paikka joka ei oletettavasti ole kenenkään kalastajan ja jossa on riittävästi vettä purjeveneelle. Välillä haastavaa ja pilottikirja onkin tässä korvaamattomana apuna (Mano II kolmesta purjeveneestä vasemmanpuoleisin)

Antikyrasta paikka löytyi hinaajan vierestä. Näppärä kylkipaikka ja laiturilta löytyi vieläpä sähkö ja vesi!

Yksi uuden miehistön tavoitteista täyttyi, eli päästiin syömään aitoa kreikkalaista ruokaa. Ja hyvin täyttyikin, sillä ravintola oli yksi parhaista missä kreikassa olen käynyt

Aika pläkä...

...joten aika mennä uimaan

Veteen pääsee helposti...

...mutta harvat kiipeävät takaisin veneeseen kylkeä pitkin. En totta puhuen uskonut että se on mahdollista mutta pakko uskoa kun omin silmin näki :)

Ankkuroimassa Alkionidesiin. Peräköysi viedään tässä Välimerellä yleisimmällä tavalla eli uimalla

Tässä vaiheessa luostaripoukama oli vielä tyyni ja rauhallinen. Aamulla tilanne näytti hieman erilaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti