lauantai 16. elokuuta 2014

Kumivene karkuteillä

Ormos Fikiadha oli upea poukama, mutta aamulla odotti ikävä yllätys. Yöksi veneen perään kiinnitetty kumivene oli yön aikana puhaltaneessa navakassa tuulessa päässyt irti. Ja tuulen suunta oli tietenkin kohti poukaman suuaukkoa, eikä kumivenettä näkynyt missään.

Aamupalan jälkeen lähdimme moottoroimaan saaren rantoja pitkin ja etsimme kumivenettä. Yöllisen navakan tuulen tekemä aallokko hankaloitti etsintöjä, ja parin tunnin päästä palasimme poukamaan tyhjin käsin. Uimme, söimme ja jätimme poukaman rannalla olevan tavernan omistajalle yhteystietomme siltä varalta, että kumivene ilmestyisi jostain.

Lähdimme liikkeelle kohti saaren toisella puolella olevaa Loutraa, mutta ennen sinne suuntaamista päätimme tehdä vielä pienen etsintälenkin. Ja uskomatonta mutta totta, nyt aallokon tyynnyttyä bongasimme kumiveneen kallioiden väliin kiilautuneena. Pelastusoperaation jälkeen kumivene oli taas veneen kannella ja fiilikset korkealla. Rahaa säästyi ja Kreikan saaristossa uuden veneen löytäminen olisi ollut työlästä.

Kovasta tähystyksestä huolimatta aamuinen kumiveneen etsintä oli tulokseton

Kun lähes kaikesta toivosta oli jo luovuttu ja olimme kääntymässä pois huomasimme kallioiden välistä pilkottavan kumiveneen!

Pelastuspartio liikkeelle! Tässä hommassa paukkuliivit eivät ole kovin kätevät... :)

Pelastusoperaatio voiton puolella. Enää soutu takaisin.

Hiiop ja vene taas kannella

Onnistunutta pelastusoperaatiota on syytä hieman juhlistaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti