sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pyörällä ja ambulanssilla

Polacessa Mljetin saarella kiinnityimme edelliseltä kesältä tutun ravintolan laituriin. Suunnitelmissa oli käydä päivällä pyöräilemässä Mljetin kansallispuistossa, ja tulla illalla ravintolaan syömään. Teimme ruokatilauksen kello kahdeksaksi, ja vuokrasimme polkupyörät.

Mljetin kansallispuisto oli yhtä hieno kuin viikon takaisella edellisellä visiitillä. Pyöräilimme suolaisten sisäjärvien rantaa ja nautimme upeasta säästä ja hienoista polkupyöristä. Lähes uudet pyörät rullasivat hienosti ja kulkivat lujaa. Liiankin. Loppumatkasta Antti intoutui näyttämään kuinka pyörä kulkee ja kaatui. Vuokraamo ei tarjonnut kypäriä, joten siinä olisi voinut käydä pahastikin. Nyt onneksi selvittiin polvi- ja käsihaavoilla.

Pyöräily ei loukkaantuneella polvella onnistunut, joten tarvitsimme kyydin kansallispuistosta. Kyyti ja haavan hoito järjestyi hienosti: läheisellä terveysasemalla oli lääkäri päivystämässä, ja Antti käytiin hakemassa sinne ambulanssilla. Haavojen puhdistuksen ja sitomisen jälkeen saimme vielä puiston vartijoilta kyydin veneelle, ja ehdimme lähes aikataulussa päivälliselle.

Vuokrasimme pyörät Polacesta ja lähdimme Mljetin kansallispuistoon

Suolaista sisäjärvenrataa ajelemassa

Juomatauko

Pyöräilyhaaverin jälkeen ambulanssikyydillä päivystykseen

Haaverin jäljet paikattu

Päivällisellä tapahtumarikkaan pyöräilyn jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti