tiistai 1. heinäkuuta 2014

Miljoonajahteja ja sukellusveneitä

Viimeinen satamamme ennen Montenegrosta poistumista oli Porto Montenegro, entinen laivaston telakka johon ollaan rakentamassa luksusvenesatamaa. Vaikka rakennustyöt ovat vielä kesken, oli satama jo nyt mukavan oloinen, ja valmiina tulee varmasti olemaan todella hieno. Myös monet veneet olivat siellä varsin hienoja.

Satamasta löytyi myös meriaiheinen museo ja kaksi sukellusvenettä. Toiseen sukellusveneeseen pääsi sisälle ohjatulle kierrokselle, jonne luonnollisesti menimme :) Kuten arvata saattaa, sukellusvenekierros oli erittäin mielenkiintoinen. Sukellusvene ei myöskään ollut täysi muinaismuisto, sillä se oli rakennettu 60-luvun alussa ja poistui käytöstä vasta 90-luvun alkupuolella.

Maastalähtömuodollisuudet hoituivat Porto Montenegrossa myös äärimmäisen helposti. Satama tarjosi ilmaisen check out palvelun, joka tarkoitti henkilöä, jonka kanssa kävin viranomaisten juttusilla ja joka käytännössä hoiti kaiken puhumisen. Lisäksi toinen henkilö kyyditsi meitä golf-autolla paikasta toiseen. Mukavaa, helppoa ja nopeata. Kyllä Montenegro vain on mahtava maa. Saa nähdä miten Kroatia pärjää sille :)

Porto Montenegro

Take-way panna cotat ja tiramisu

Merimuseo. Tällä se leivän leikkuu sujuisi kätevästi

Sukellusveneessä riitti venttiileitä ja kaikki tekniikka oli täysin näkyvillä

Ohjaamo

Torpedoluukut. Huomatkaa ei-ihan-king-size sängyt torpedotuubien molemmin puolin. Nämä olivat varmasti kuitenkin luksuspaikkoja verrattuna moottorin vieressä oleviin sänkyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti