tiistai 29. heinäkuuta 2014

Hyppiviä kaloja ja maailman hienoin purjevene

Corfun saaren taksikuskit ovat keksineet kätevän keinon ansaita rahaa: sovitaan ettei kukaan aja lentokentän ja sataman 9 kilometrin matkaa alle 25 euron. Kiskurihinnasta huolimatta miehistönvaihto saatiin tehtyä, ja matka jatkui Ormiskos Valtouhun, tai tuttujen kesken Fisupoukamaan.

En ole koskaan nähnyt vastaavaa. Noin puolimetrisiä kaloja hyppi vähän väliä poukamassa veneen ympärillä. Eivätkä hypyt olleet pieniä, vaan metrin korkuisia loikkia.

Fisupoukamassa tehtiin myös välimerellinen minitriathlon, eli uinti veneen ympäri, soutamalla rantaan, kävellen rinnettä ylös ja toista alas (piikkipuskia vältellen) niemen toiselle puolelle ja siellä uimaan.

Seuraavana päivänä Paxoin lähellä ohitsemme meni maailman hienoin purjevene. Me olimme ottaneet jo purjeet alas tuulen laskettua johonkin 3 m/s tienoille, mutta tuo musta kaunotar ohitti meidät pelkillä purjeilla arviolta 7-8 solmun vauhtia! Vene tuli ankkuriin Gaioksen lähelle mihin mekin menimme, ja illalla soudimme kumiveneellä kyselemään missäpäin tuollaisia veneitä valmistetaan. Kuulemma hollannissa eli ei ollut suomalainen Swan (minkä asiantuntija olisi varmasti heti tiennyt :) )


Hyppäävän kalan kuvaaminen vaatisi Lucky Luken liipasinsormen :)

Lomailu on rentoa

Kun sää on riittävän tyyni voi matkalla leipoa vaikka sämpylöitä. Kolme hurraahuutoa kaasu-uunille joka mahdollistaa tälläisten tekemisen

Maailman kaunein purjevene

Trendikkäät ihmiset ja koirat harrastavat suppausta täälläkin

Prevezan marina. Pilottikirjan kolmisen vuotta vanha painos tiesi kertoa, että marinan vessat ja suihkut ovat vielä kesken. Tieto on edelleen ajantasainen, joten kirjan ylläpitäminen Kreikassa taitaa olla helppoa...

Iltaherkkuostoksilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti