sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Yksin liikkeelle

Lähtö Mikonosista oli tietyllä tapaa historiallinen: se oli ensimmäinen kerta, kun lähdin veneellä liikkeelle täysin yksin. Lähtö oli hieman hankala, sillä tuulta oli kohtuullisesti ja suunta sivusta, eli pahin mahdollinen. Pitkän mietinnän ja apuköyden avulla lähtö onnistui erinomaisesti, ja fiilis sen mukainen :)

Purjeita en vielä nostanut, vaan ajelin moottorilla läheiseen poukamaan. Tipautin ankkurin turkoosiin veteen ja jäin nauttimaan poukaman rauhasta. Mahtavaa Mikonosin kehnon ja meluisan sataman jälkeen.

Muutamaksi päiväksi eteenpäin oli luvattu hyvin heikkoa tuulta, joten ajelin moottorilla poukamasta toiseen, snorklasin, lueskelin ja puuhastelin vähän veneen parissa. Uskomatonta kuinka nopeasti aika voi mennä, vaikka on yksin eikä tee juuri mitään :)

Poukamasta toiseen siirtyminen on yksin helppoa, sillä siinä riittää pelkkä ankkurin nosto ja lasku. Satamaan tulo onkin sitten astetta hankalampi, kun pitäisi tehdä useaa asiaa yhtä aikaa. Mikonosista saatu vesi oli huonolaatuista ja alkoi lisäksi olla lopussa, joten ajattelin tehdä täydennyksen Naousan satamassa. Satamakirjan mukaan siellä pitäisi olla vettä ja sähköä tarjolla ja lisäksi kiinnitys mooring linellä. Mooring line on välimerellinen vastine poijulle, ja sen ansiosta laituriin peruuttaessa ei tarvitse käyttää ankkuria. Yksin liikkeellä ollessa tämä helpottaa rantautumista huomattavasti.

Ensimmäinen rantautuminen yksin jännitti etukäteen, mutta mooring line, lähes tuuleton keli sekä peräköydet vastaanottanut satamavirkailija tekivät hommasta naurettavan helppoa. Mukava, kun ensimmäiselle kerralle sattuivat näin suotuisat olosuhteet. Ehkä homma onnistuisi ankkurillakin, kunhan pidentäisi ankkuripelin ohjaimen johdon niin, että se yltäisi ruorille asti...

Ensimmäinen poukama, mihin Mikonosista puksuttelin

Veneessä riittää aina pientä fiksausta. Tällä kertaa vika oli helppo korjata: toimimaton pilssipumppu tuli kuntoon poistamalla pumppukammion poistoaukkoon juuttunut korkki

Jalkapumpun korjaus vaati avaamisen lisäksi hieman pikaliimaa. Saapi nähdä kuinka pitkäikäinen korjaus liimaaminen on :) Toisaalta pumppu on vähällä käytöllä.

Poukamissa oli rauhallista snorklata ja lueskella

Snorklauksen tuloksena löytynyt merijuttu, joka faceen laitetun kysymyksen avulla selvisi nopeasti merisiilin tukirangaksi

Köyhiä ritareita. Hyvää oli, mutta pari viimeista viipaletta olisi kannattanut jättää syömättä...

Usein poukamissa oli seurana muitakin veneitä

Saatuani Mikonosin huonolaatuisen veden pois avasin ja putsasin vesitankin. Oma operaatio sekin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti