perjantai 12. syyskuuta 2014

Turistina Santorinissa

Santorinin etelärannikolla Vlichadassa sijaitseva marina oli varsin vaatimaton ja mitäänsanomaton. Se oli kuitenkin suojaisa paikka jättää vene saareen tutustumisen ajaksi. Vuokrasimme heti perille tultua skootterin 24 tunniksi, ja ajoimme saaren pääkaupunkiin Firaan syömään ja auringonlaskua ihastelemaan. Ja kyllähän se auringonlasku hieno oli. Illalla takaisin ajellessa ihmettelin, että mikäs tämä uusi tunne on. Sitten hoksasin että munhan on kylmä :) Alkaa syksy tulla tännekin, kun ei enää meinaa t-paidalla pärjätä.

Seuraavana päivänä hyödynsimme skootteria oikein olan takaa. Satamamestari kehui pohjoiskärjessä olevaa Oian kaupunkia saaren hienoimmaksi paikaksi, joten suuntasimme sinne. Ja paikka oli kehujen veroinen. Oiasta menimme taas Firaan, ja illalla kävimme vielä Red Beachiä ihmettelemässä ennen skootterin palauttamista.

Kaiken kaikkiaan upea saari tämä Santorini, ja korkealla olleet odotukset eivät vain täyttyneet vaan ylittyivät. Niin positiivinen kuva jäi, että tänne voisi hyvin tulla toistekin.

Auringonlasku Firassa (Santorinin pääkaupunki)

Taustalla veden täyttämä entinen kraatteri sekä lähimpänä viimeisimmässä purkauksessa muodostunut laavasaari

Ravintolasta voi saada kasveilla ja sisustuksella todella viihtyisän, vaikka se sijaitsisikin betonirakennusten keskellä 

Turistipaikan tunnusmerkki: puolet kaupoista korukauppoja

Kreikka on täynnä sympaattisia pikkukauppoja

Oian kaupunki Santorinin pohjoiskärjessä

Ei hassumpi näköala hotellihuoneiston uima-altailta

Kiva terassi

Oia

Aasitaksit toivat turisteja alhaalta merenrannasta OiaanFira. Helsingin 300 neliön tontit alkavat tuntua ruhtinaallisilta näihin verrattuna :)

Aasitakseja löytyi myös Firasta

Red Beach

Jahas, mihinkäs tästä ovesta pääsee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti