maanantai 1. syyskuuta 2014

Turisti-Mikonos

Mikonoksen "marina" sijaitsi aivan lauttasataman vieressä, joten Ateenaan vievään lauttaan pääsisi aamulla kätevästi kävellen. Siihen "marinan" positiiviset puolet loppuivatkin. Vessoja, suihkuja tai mitään muitakaan palveluja ei luonnollisesti ollut. Satamakirjan tiesi kertoa, että 2009 laitureille oli vedetty sähköt ja vedet, mutta ne eivät vielä olleet käytössä. En ollut kovin yllättynyt huomatessani, että tilanne oli edelleen sama. Piuhat ja putket olivat, mutta niihin ei oltu kytketty mitään. Yksi erillinen pitkä vesijohto oli vedetty laiturin alkuun, josta sai tankin täyttää. Teinkin niin, varomattomasti ja tarkistamatta veden laatua. Saatuani tankin täyteen havaitsin, että vesi oli aivan keltaista. No, sillä vedellä oli pärjättävä, kunnes saisin puhtaampaa.

Satama oli ruma ja parin kilsan päässä itse Mikonosin kaupungista. Ajelimme Mikonosiin bussilla. Se oli kaunis, siisti ja aivan täynnä turisteja. Ilmeisesti siellä on normaalistikin paljon turisteja, mutta nyt satamassa oli vielä valtava Celebrity Reflection -risteilijä, josta oli kaupungille purkautunut oletettavasti useampi tuhat turistia. Risteilijän tilausbussit sahasivat koko iltapäivän ja illan edes takaisin kaupungin ja risteilijän väliä.

Purkki-kroissantit toimivat ankkurissa, kun lähellä ei ole leipomoa. Uuni on sitten kätevä kapistus veneessä!

Tuuli oli heikentynyt, mutta edelleen navakka

Mikonosissa oli kolmenlaisia kauppoja: vaatekauppoja, korukauppoja ja turistirihkamakauppoja. Ja kaikkia suunnilleen yhtä monta. Ja lisäksi tietysti lukemattomia ravintoloita ja kahviloita

Mikonosin värimaailma oli sinivalkoinen :)

Osa kujista melko kapeita. Ja kyllä, oikealla seinällä on ovi

Aivan keskustassa oli kesyn oloinen pelikaani

Jippii, pyykinpesupalvelu! Näitä on hankala löytää, mutta onneksi sataman lähellä oleva kahvila paikkasi "marinan" puutteita. Veinkin heti neljä koneellista pesetettäväksi :)

Valinnan vaikeus... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti