perjantai 19. syyskuuta 2014

Veneen nosto

Lerokseen saapumista seurasi muutama työtäyteinen päivä, kun vene piti valmistella talvea varten. Muutamaa isompaa ja miljoonaa pientä hoidettavaa asiaa helpotti Kreikan leuto sää talvella. Koska veden jäätymisriskiä ei ole, niin venttiileihin, pumppuihin ja putkenmutkiin jäävästä vedestä ei tarvitse huolehtia.

Itse veneen nosto oli helppo homma. Täällä veneet nostetaan masto pystyssä, joten marinan ainoa vaatimus ennen nostoa oli etupurjeen poistaminen. Liekö sitten jollakin talveksi paikalleen jätetty etupurje auennut talvimyrskyssä? Kunnon nosturilla ja ammattimiesten kokemuksella vene siirtyi rutiininomaisesti talvipukeille, ja omaksi tehtäväkseni jäi vain vierestä katselu. Kohtuullisen haikealta tuntui.

Marinan pienempi eli 80 tonnin travel lift nosti veneen kevyesti ylös. Vieressä oli isompia veneitä varten 300 tonnin nosturi

Nostoon kuului pohjan painepesu

Manolle löytyi paikka katamaraanien välistä

Helppo huomata kumpaa päätä ankkurikettingistä on käytetty. Täytyy ensi kesäksi siirtää ankkuri toiseen päähän, niin ei tarvitse ihan vielä galvanoida kettinkiä uudestaan.

Aurinkopaneeli akkujen ylläpitolatausta varten löysi lopulta paikkansa veneen keulasta. Ja kiinnitys mitenkäs muutenkaan kuin nippusiteillä :)

Valmista tuli. Kaikki syyshuollot tehty ja vene peitelty. Ensi kesään!