keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Venäläisten maihinnousu

Huh mikä näytelmä tänään. Juuri kun olimme saaneet ankkuroitua pieneen ja ahtaaseen satamaan kunnialla, niin neljän ison vuokraveneen armada saapui paikalle. Kaksi kuulemaani huhua saivat vahvistuksen tänään: vuokraveneitä ei paljon säälitä, ja erityisesti venäläiset eivät sääli niitä ja keskittyvät juomiseen.

Miten siis tapahtuu rantautuminen venäläisellä tyylillä? Yksinkertaista. Peruutetaan kunnes perä on kiinni laiturissa (töms), ja sitten lasketaan ankkuri. Ja ankkurikettinkiähän on hyvä laskea siihen keulan eteen vähintään se 30 metriä... Ennen peruuttamista voi tietysti vielä ajella vähän edes takaisin ja kokeilla tiputtaa ankkuria vähän sinne ja tänne, jos saisi vaikka muidenkin ankkurit irti.

Homma olisi hauskaa seurattavaa, jos oma vene ei sattuisi sijaitsemaan näiden veneiden vieressä. Onneksi sääennuste näyttää vain kevyttä tuulta yölle, joten ehkä tuo venäläisten vene pysyy yön paikallaan vaikka keula ei kiinni olekaan.

Ensimmäisessä veneessä tullut venäläinen ohjasti loppuja veneitä paikalle rennosti radiopuhelin toisessa ja tupakka toisessa kädessä
Noin, perä on laiturissa, joten nyt onkin hyvä aloittaa ankkurin lasku...
Ja siihen 30 metriä kettinkiä. Kovin kovaan tuuleen en käyttäisi tätä menetelmää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti