lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kanavan kautta Korinttiin

Peloponnesen niemimaan kiertäminen olisi kestänyt kauan ja vastapäivään meneminen tarkoittaisi vallitsevia tuulia vastaan purjehtimista, joten oikaisimme sen Korinttin kanavan kautta. Paremman reitin lisäksi oli mielenkiintoista nähdä itse kanava. Kreikan pilottikirja tiesi kertoa, että kokeimmillaan sen seinämät yltävät yli 70 metriä vedenpinnan yläpuolelle.

Kanava olikin hieno nähtävyys, toisin kuin itse Korinttin kaupunki. Toisaalta kaupunki oli tietyllä tapaa mielenkiintoinen. Viikonloppuna oli ilmeisesti koulujen lomanaloitus ja siihen liittyviä kemuja. Jostain syystä laiturin päässä oleva vihreä loisto veti ihmisiä puoleensa kuin kärpäsiä, ja sinne oli jatkuva trafiikki. Lisäksi tapasimme mielenkiintoisen ja ystävällisen britin, joka oli asustellut pienessä veneessä Korintissa jo kymmenkunta vuotta.

Korinttin kanava
Huomatkaa rennon letkeä oikean jalan ohjaustyyli :)
Kalastajilla riitti kärsivällisyysttä vaikka kalaa ei näyttänyt oikein tulevan. Toisaalta jos ottaa huomioon mitä hintoja kalasta kiskottiin ravintoloissa, niin ehkä sen ymmärtää... :)
Kaksoset laiturissa. Oikeassa reunassa vaelluskohteena toiminut loisto
Korintti ei säväyttänyt kauneudellaan
Kiva patsas sentään löytyi ja mikä tärkeintä, meri ja satama
Google (translator) on ystäväsi myös ruokakaupassa
Palkkamiehistöllä meni tunteroinen saada vene laituriin! On toki myönnettävä että se oli omaani hivenen kookkaampi. Piti oikein googlettaa veneen nimellä: sen voi vuokrata nimelliseen 65000 euron viikkohintaan (hintaan kuulunee oma tankkeri, polttoainetta kuluu kohtuulliset 950 litraa tunnissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti