sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Harvinaisen tuuletonta

28.7.2017 Mikonos (Ormos Korfos) - Tinos, 11 nm
29.7.2017 Tinos - Kithnos (Loutra), 36 nm

Yö poukamassa Mikonosin edustalla oli rauhallinen, sillä tuulta ei ollut yön aikana käytännössä lainkaan. Sen seurauksena veneet pyörähtelivät muutamia kierroksia ankkurinsa ympäri. Yleensä siitä ei ole haittaa, mutta yksi iso moottorivene oli laskenut kaksi ankkuria. Ne olivat pyörimisen seurauksena menneet nätisti rullalle, joten ennen lähtöä veneen piti tehdä samat kierrokset ankkurien ympäri toiseen suuntaan. Siinä sitä iso vene pyöri piruettia muiden katsellessa :)

Mikonosilta moottoroimme lyhyen matkan Tinokselle. Viehättävä kaupunki, ja aikaisesta saapumisesta johtuen ehdimme hyvin sekä shoppailla että käydä syömässä. Odotellessani muita takaisin veneelle shoppailemasta veneen viereen ilmestyi saarella asuva suomalainen. Oli bongannut veneen perässä liehuvan Suomen lipun. Juttelimme hyvän tovin, ja mm. selvisi, että paikalliset kutsuvat Mikonosia disneylandiksi. Nimi on varsin osuva, sillä saari on kuin yksi iso turistirysä.

Seuraavakin päivä oli lähes tuuleton, joten moottoroimme jälleen kohti Kithnosta. Matkan aikana päätin kokeilla autopilottia, jonka kompassi ei viime kesänä toiminut. Ja kas kummaa, nyt kompassilukema oli kohdillaan ja huristelimme lähes koko matkan autopilotin ohjaamana. Kätevää. Toivottavasti ei ollut tilapäinen toimintapuuska.

Kithnoksen Loutraan saavuimme ensimmäisten joukossa. Jouduimme silti satama-altaan ulkopuolelle, ja ilmeisesti vierasveneitä ei sisäpuolelle otetakaan. Illalla tuuli alkoi puhaltaa, ja pienen aallokon takia yöstä tuli vähän levoton. Sitä lukuun ottamatta paikka oli erittäin mukava. Lähellä satamaa on kuuma lähde, missä kävimme lenkin jälkeen rentoutumassa. Ravintoloiden pöydät olivat tunnelmallisesti aivan rannassa. Valitsemamme Stella-ravintola sai pisteet sijainnista ja palvelusta, mutta ruoka ei ollut kovin erikoista. Itse asiassa täsmälleen sama tilanne kuin Tinoksen ravintolassa.


Juuri saavuttu Tinokselle
Henna tuliaisia shoppailemassa Tinoksella

Ruksi seinään: annos oli huikean hyvää, mutta silti vähän jäi syömättä. Näköjään joku raja tulee suklaassakin vastaan :)
Kylläpäs Manossa on tavaraa :)

Ravintolassa Tinoksella Palvelu oli erinomaista mutta ruoka vähän pettymys

Ravintolasta näki ja kuuli katusoittajat hyvin, mikä loi mukavan tunnelman


Uimassa puolimatkassa Kithnokselle

Kaverikuva Kithnoksella

Kuuma lähde saavutti yllättävän suosion myös päivän helteessä. Taustalla Mano viides vene vasemmalta (matalin masto :) )

Operaatio oikotietä lenkin jälkeen kuumaan lähteeseen. Kävelyn sijasta päätimme oikaista uiden. Ongelmaksi tuli veneeseen nouseminen keulasta, sillä viereiset veneet blokkasivat perän uimatason. Asia ratkesi kätevällä köysitikkaalla, joka laskettiin keulasta.