tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lomafiilistä hakemassa

Ensimmäisen yön vesillä vietimme tutussa Xerokamboksen poukamassa. Yö oli varsin keinuva, sillä tuuli tyyntyi illalla täysin, ja kun tuuli ei pitänyt venettä suorassa se kääntyi poikittain maininkeihin. Kylkeen tullessa hyvin pienetkin mainingit saavat veneen keikkumaan niin, että hyvä kun sängyssä pysyi.

Loman alku ei muutenkaan mennyt ihan kuin Strömsössä, mutta nyt kun on aamupala takana, uinti edessä ja vene pääosin kunnossa alkaa lomafiilis olla pikkuhiljaa kohdillaan. Toivottavasti suunta on ylöspäin.

Maanjäristys oli tuntunut Leroksella, mutta ei ollut aiheuttanut mitään ongelmia. Sen sijaan talven myrskytuulet olivat irrottaneet ja tuhonneet veneen peitteen täysin. Lisäksi kumivene oli kadonnut. Airot ja pohjalevyt olivat tallella, joten oletettavasti tuuli oli vienyt kumiveneen. Ja tämä juuri nyt, kun olin Suomesta asti tuonut sähköperämoottorin kumiveneen perään...

Ensimmäisen iltana ajattelimme tehdä ruokaa ja avasin kaasuhanan. Ja tuloksena oli sihinä kaasupullon lähellä olevasta liitoksesta, joka oli talven aikana syöpynyt puhki. Kun vielä ankkuripeli ei lähtenyt toimimaan, moottoriremontti vähän vaiheessa ja jääkaapin jäähdytysvesi ei alkanut kiertää, oli lomafiilis aika kaukana.

Lopulta ankkuripeliä lukuun ottamatta kaikki saatiin kuntoon. Kumivene järjestyi yllättävän kätevästi. Yhdellä sataman työntekijöistä oli käytetty kumivene myynnissä, ja ostin sen. Sain poistettua jääkaapin jäähdytysvesiputkesta tukoksen, ja marina korjasi kaasun ja sai moottoriremontin valmiiksi. Pääsimme lähtemään Xerokambokseen ja vain ankkuripeli odottaa korjausta. Toivottavasti tästä eteenpäin voin keskittyä enemmän purjehdukseen ja vähemmän huoltohommiin.

Ateena-Leros lento lähdössä

Tuomo, Ulla ja Henna puunasivat veneen kiiltäväksi.


Oli pakko mennä aamupalalle läheiseen ravintolaan, kun kaasu ei toiminut :)

Kyljet kiiltävät vahauksen jäljiltä

Mano menossa veteen

Nyt loppui soutaminen :D