torstai 8. toukokuuta 2014

Vaihtelevaa tuulta


Takaisin Kusadasissa. Muutaman päivän Suomi-reissu on takana, ja vaikka Suomessa oli mahtava käydä oli myös mukava palata veneelle aurinkoon ja reiluun 20 lämpöasteeseen :) Kusadasista lähdimme Samoksen pohjoispuolen kautta kohti Patmosta. Tämäkään matka ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti.

Aioimme yöpyä Samoksen pohjoispuolella Karlovasissa, mutta kovan tuulen aiheuttama vellonta satama-altaassa pakotti jatkamaan Samoksen eteläpuolelle meille jo tuttuun Marathokampoun satamaan. Matka eteni ripeästi puuskittaisessa ja navakassa tuulessa.

Samoksen länsikärki opetti, kuinka saaret täällä vaikuttavat tuuliin aivan toisella tavalla kuin Suomessa. Länsikärjen taakse päästyämme tuuli lakkasi kokonaan ja päätimme laskea purjeet auringon laskiessa. Tämä olikin hyvä ratkaisu, sillä reilun kilometrin korkuinen saari muokkasi tuulia erittäin arvaamattomalla tavalla: pian purjeiden laskun jälkeen tuuli virisi uudelleen. Ja viriskin kunnolla, vuorenrinnettä alas tuleva tuuli kohosi välillä reiluun 20 metriin sekunnissa... Melkoinen puhuri.

Seuraava päivä oli yhtä tuulinen, joten vietimme sen Marathokampoun kauniissa maisemissa lenkkeillen, piknikillä käyden ja aurinkoa ottaen. Sitä seuraavana päivänä tuulta oli enää 15 m/s, joten kiisimme pelkällä kakkosreiviin laitetulla isolla Patmokselle muutamassa tunnissa.

Tampere 4. toukokuuta 2014 (suht liukasta kesärenkailla)


Lenkillä Marathokampoussa

Piknikille :)

Ensimmäinen uimari Mano II:sta. Kapteeni odottelee kunnes vedet ovat vähintään 25 C

Näin kädet pestään näppärästi kenkiä kastelematta

Kuvien siirto koneelle. Tarkoitus oli myös päivittää blogia matkalta, mutta loppui lyhyeen aaltojen kasvaessa pariin metriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti