perjantai 7. elokuuta 2015

Vene talviteloilla ja taas Suomessa

Kotisatamaan saapumista seurasi kunnon työleiri, kun vene piti laittaa talvea varten kuntoon ennen Suomeen palaamista. Touhusta taisi hetkittäin olla lomailu kaukana, mutta kaikki saatiin tehtyä. Vene on nyt perusteellisesti siivottu sisältä ja ulkoa, moottori huollettu, akut täytetty ja ylläpitolatauksessa, polttoainetankki täynnä, purjeet pois, talvipeite korjattu ja paikallaan, ankkuri laskettu trukkilavalle, liinavaatteet pesty, ruokakaapit tyhjennetty... Ullalle iso kiitos avusta, toivottavasti ei jäänyt traumoja :) No, onneksi upouusia pyöriä ehdittiin sentään testaamaan yhden lenkin verran :)

Kun kaikki oli valmista ja veneen ovi kiinni, oli vielä puolisen tuntia Rodokselle menevän lautan lähtöön. Kävellen ei lauttasatamaan enää ehtisi, mutta siinä lämpötilassa ja laukkujen kanssa taksi olisi muutenkin ollut ihan hyvä vaihtoehto.

Kreikkaan asti kantautui kesän aikana huhuja, ettei Suomen sää ole ollut aivan optimaalinen. Ihan hyvältähän tämä kuitenkin vaikuttaa vielä elokuussakin, aurinko paistaa ja lämpötila about hellelukemissa ;)

Kesän ainoa tankkaus. Vajaa puoli tankillista meni, joten kulutuksen puolesta voisi tankata aina joka toinen vuosi. Terveiset vain moottoriveneilijöille :)

"Uups, mä luulin että sä sidoit kumiveneen kiinni..." En tiedä miten niin pääsi käymään, mutta satama-altaassa pyöri jonkun karannut kumivene moottori käynnissä ja pakki päällä. Nätisti pyöri kyllä ympyrää :)

Onneksi päätin mennä samalla myrkkymaalilla vielä toisenkin kauden. Kuvassa pohja ennen painepesua, eikä merirokkoa ole käytännössä lainkaan.

Huh, valmista tuli. Veneen syyshuolto 30-35 C lämpötilassa on... lämmintä :)

Leros-Rodos lauttaa odotellessa

Dodekanisos Seawaysin katamaraanin kiinnittyminen kävi joutuisasti

Katamaraani kulkee lujaa. Näin vauhdikkaasti ei ole pariin kuukauteen tullut liikuttua :) Kannella tuuli melkoisesti. Tyynessä ajaessa katamaraanin nopeus tekee kannelle 15 m/s tuulen, vastatuuleen mennessä sitten vielä enemmän...

Kakkukahvit Rodoksen vanhassa kaupungissa lennon lähtöä odotellessa. Haikea lähteä, mutta hyvä fiilis veneen saamisesta hyvin talviteloille.